Nem tartóztatták le a Fradi volt focistáját összeverő két férfit

Győr, 2014. augusztus 17.
Busai Attila, a Ferencváros játékosa (k) örül a góljának az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Győri ETO FC - Ferencváros mérkőzésen Győrben 2014. augusztus 17-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Győr, 2014. augusztus 17. Busai Attila, a Ferencváros játékosa (k) örül a góljának az OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Győri ETO FC - Ferencváros mérkőzésen Győrben 2014. augusztus 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Busai Attila a barátjával egy budapesti étteremben szórakozott, ahol összevesztek a vendéglátóhely vezetőjével. A férfi odahívta az ismerősét, hogy „tegye őket helyre". Az ismerős másodmagával érkezett, és megverték a Ferencváros korábbi labdarúgóját és a barátját is. A bíróság ma döntött a letartóztatásukról.
Vágólapra másolva!

Ugyan a bíróság megállapította, hogy a három támadó gyanúsítása megalapozott, de

a két férfit, aki megverte Busaiékat, és az étterem vezetőjét is szabadlábra helyzete.

A döntés ellen az ügyészség fellebbezett - mondta el az Origónak Rab Ferenc a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

Közleményében azt írja az ügyészség, hogy a bíróság álláspontja szerint

még tisztázni kell az étterem vezetőjénél az elkövetői minőséget, és hogy az milyen körű.

Valamint nem értett egyet az ügyészséggel abban, hogy a három férfi szabadon engedésük esetén veszélyeztetnék a bizonyítást.

Busai Attila, a Ferencváros játékosa örül a góljának 2014 augusztusában Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ahogy azt korábban megírtuk, Busai Attila és a barátja augusztus 5-én mentek be szórakozni egy IX. kerületi étterembe, ahol összevesztek a vezetővel. Emiatt elmentek onnan, később viszont visszamentek és megint vitatkozni kezdtek vele. Ő erre

odahívta az ismerősét, hogy "tegye helyre" a hangoskodó férfiakat. Az ismerős hozta az egyik barátját is, akivel megverték a két férfit.

Busainak 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülései lettek, a barátjának 8 napon belül gyógyulók.

A rendőrség napokon belül őrizetbe vette az étteremvezetőt és a két támadót, akiket súlyos testi sértés kísérlete, valamint csoportos garázdaság miatt gyanúsítottként kihallgattak.