David Cornstein: A magyar kormány elismerésre méltóan elkötelezett a haderő modernizálása mellett

Vágólapra másolva!
David Cornstein amerikai nagykövet és Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerdán közösen jelentették be, hogy Magyarország megköti eddigi legnagyobb védelmi beszerzési szerződését az Egyesült Államokkal. Ezzel a lépéssel Magyarország felújítja és modernizálja légvédelmi képességeit, valamint lehetővé teszi az áttérést az örökölt, jelenlegi szovjet rendszerről. Ez a beszerzés a világ legjobb, jól bevált légvédelmi képességét nyújtja, ami hozzájárul Magyarország és a NATO biztonságához - olvasható az Egyesült Államok Nagykövetségének közleményében.
Vágólapra másolva!

A szerdai bejelentéssel Magyarország kötelezettséget vállal arra, hogy a Külföldi Katonai Értékesítési (FMS) programon keresztül azon dolgozik az Egyesült Államokkal, hogy beszerezze az amerikai Raytheon Technologies cég által gyártott AMRAAM (Fejlett Középhatótávolságú Levegő-Levegő) rakétákat.

Az ügylet Külföldi Katonai Értékesítési és Közvetlen Kereskedelmi Értékesítési elemei együttesen mintegy egymilliárd dolláros befektetést jelentenek Magyarország biztonságának jövőjébe.

Ez a beszerzés tovább mélyíti az országaink közötti kiváló biztonsági együttműködést. Ez, valamint a 2019-ben tető alá hozott Védelmi Együttműködési Megállapodás (DCA) az elmúlt évek olyan jelentős eredményeit jelentik, amelyek javítják mindkét ország és a térség hosszú távú biztonságát.

- közölte David Cornstein amerikai nagykövet.