Kormányszóvivő: Segítsük azzal a hazai turizmust, hogy itthon nyaralunk!

SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszél a Dunakanyar turisztikai helyszíneire szóló új integrált közlekedési napijegy bevezetéséről tartott sajtótájékoztatón a Budapest rendezvényhajón
Vágólapra másolva!
Keddi Facebook-videójában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mindenkit arra kér, hogy segítse a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő hazai turizmust. Szerinte ennek legegyszerűbb módja, ha itthon töltjük szabadságunkat. 
Vágólapra másolva!

"A koronavírus derékba törte az addig évről évre egyre jobban teljesítő turizmust, így több százezer, az ágazatban dolgozó család megélhetése került veszélybe" - fogalmazott a politikus, aki egyúttal azt is ismertette, hogy a kormány fejlesztésekkel, beruházásokkal támogatta a bajba jutó ágazatot, és a munkahelyek megtartását.

- kérte

Mint ismert, a kormány több döntésével is segítette a nehéz helyzetbe került ágazatot. Példának okáért:

  • a vendégeknek nem kell megfizetniük az idegenforgalmi adót egészen az év végéig.
  • a felére csökkent a SZÉP-kártyára utalt összeg utáni adóteher.

"A kormány ilyen intézkedésekkel tud segíteni a turizmusból élő vállalkozásoknak, családoknak. Az emberek pedig azzal, ha hazai nyaraló- és kirándulóhelyeket keresnek fel. Még nem késő felkerekedni, nyaraljunk itthon is biztonságban!" - emelte ki Szentkirályi Alexandra.