Szélvihar, özönvíz, kidőlt fák: így érkezett a vihar - videó

Bócsa, 2020. augusztus 4. Gépjárművek kerülgetik a viharban kidőlt fákat és leszakadt ágakat az 54-es főúton Bócsa határában 2020. augusztus 4-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) erre és a következő napra nagyobb mennyiségű csapadékra figyelmeztetett több megyében is. A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a veszélyjelzés. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Eddig több mint nyolcvan bejelentés érkezett a Bács-Kiskun megyei tűzoltókhoz. Elsősorban fakidőlések és letört ágak miatt hívták őket, de villámcsapás miatt és vízeltávolításhoz is kértek segítséget például Soltvadkertről, Kecelről, Kiskőrösről, Bócsáról és Császártöltésről.
Vágólapra másolva!

A beol.hu tudósítója szerint a Pirtótól Soltvadkert felé vezető úton fák dőltek az utakra. A zivatar kellős közepén az autók 30-40 km/h órával tudnak csak haladni, de még így is

sokan megállnak és kiszálltak, hogy az eléjük borult ágakat, fatörzseket félredobják.

Soltvadkerten a katolikus templomnál

az egész utcát lezárták, mert egy hatalmas fa a villanyvezetékre dőlt.

A tűzoltók a helyszínen vannak és várják az áramszolgáltató munkatársait, akik áramtalanítják a környéket. Bócsára a soltvadkerti és kiskőrösi tűzoltók vonultak ki az utakra dőlő hatalmas fák miatt.

Orgoványra is lecsapott a vihar kedden este hat óra előtt. A hatalmas szélben fák dőltek ki és rövid áramszünetek is voltak.

A tűzoltók munkáját lassítja, hogy vonulás közben több helyen is meg kell állniuk az akadályok miatt, és azokat szintén el kell távolítaniuk, ezért lehet, hogy lassabban érnek oda a riasztási helyszínre - írja a megyei lap online kiadása.