Zivatarok vetnek véget a hőségnek

Égszakadás Újpesten 2020 június 29-én , eső, zivatar, nyár, szél, vihar
Vágólapra másolva!
Nyugatra ma már megérkeznek a frissítő záporok, keleten azonban tovább tombol a forróság - áll a Köpönyeg.hu előrejelzésében.
Vágólapra másolva!

Hétfő: Nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már a reggeli óráktól előfordulhat szórványosan zápor, zivatar; míg keletebbre csak elvétve lehet csapadék. Estétől délnyugat felől aztán kiterjedtebb csapadéktömb érkezhet. Napközben a déli, délkeleti, estétől nyugat felől az északnyugati szél erősödhet meg. 27 és 35 fok között alakul a hőmérséklet - délkeleten lehet forróság.

Kedd: Erősen felhős lesz az ég. Hajnalban szórványosan, napközben átmenetileg csak elszórtan fordul elő csapadék. Estétől aztán dél felől egyre

többfelé alakul ki zivatar, zápor.

A zivatarok rendszerbe szerveződhetnek. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharos szélrohamok lesznek. 24 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szerda: Továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég. Északnyugaton már csak néhol, máshol még több helyen valószínű zápor, zivatar. 25 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északias

szél élénk marad.


Csütörtök: Változóan felhős időre van kilátás, zápor, zivatar inkább már csak eleinte a délnyugati tájakon lehet. Megkezdődik a felmelegedés: délután már 25-30 fok várható.

Péntek és a hétvége: Tovább melegszik az idő, visszatér az országos hőség 29-34 fokos maximumokkal. A sok napsütés mellett csak egy-egy lokális hőzivatar fordul elő.