Esős lesz a jövő hét első fele, de aztán visszatér a hőség

Eső illusztráció
Eső 2018.04.23.
Vágólapra másolva!
A jövő hét első felében kisebb mértékben, de visszaesik a hőmérséklet, esőre, zivatarokra is számítani kell, majd a hétvégére visszatér az országos hőség 29-34 fokos maximumokkal. A köpönyeg.hu előrejelzése.
Vágólapra másolva!

Hétfő

Nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon már a reggeli óráktól előfordulhat szórványosan zápor, zivatar, míg keletebbre csak elvétve lehet csapadék. Estétől DNy felől aztán kiterjedtebb csapadéktömb érkezhet. Napközben a déli, délkeleti, estétől nyugat felől az ÉNy-i szél erősödhet meg. 27 és 35 fok között alakul a hőmérséklet - délkeleten lehet forróság.

Kedd

Erősen felhős lesz az ég. Hajnalban szórványosan, napközben átmenetileg csak elszórtan fordul elő csapadék. Estétől aztán dél felől egyre többfelé alakul ki zivatar, zápor. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében viharos szélrohamok lesznek. 24 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Illusztráció Forrás: Origo

Szerda

Továbbra is gyakran lesz erősen felhős az ég. ÉNy-on már csak néhol, máshol még több helyen valószínű zápor, zivatar. 25 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északias szél élénk marad.

Csütörtök

Változóan felhős időre van kilátás, zápor, zivatar inkább már csak eleinte a délnyugati tájakon lehet. Megkezdődik a felmelegedés: délután már 25-30 fok várható.

Péntek és a hétvége

Tovább melegszik az idő, visszatér az országos hőség 29-34 fokos maximumokkal. A sok napsütés mellett csak egy-egy lokális hőzivatar fordul elő.