Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése a politikusbűnözés minősített esete

kormányváltás, DK, Opera, balos kormányellenes tüntetés, gyurcsány ferenc
Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció vezetői megrögzött fenyegetőzők, ráadásul Gyurcsány Ferenc legutóbbi kirohanása a politikusbűnözés minősített esete - mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője. Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója pedig azt emelte ki, hogy a bukott miniszterelnök nemcsak Vidnyánszky Attilát fenyegette meg, hanem gyakorlatilag mindenkit, aki őket támogatja. Mint korábban írtuk, a baloldal jelenlegi vezetője, Gyurcsány Ferenc azt írta közösségi oldalán, hogy földönfutóvá teszi a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját. Azért, mert őt nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének.
Vágólapra másolva!

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a Demokratikus Koalíció vezetői megrögzött fenyegetőzők, de ez a mostani a politikusbűnözés minősített esete, ha ártatlan közszolgákat fenyegetnek börtönnel, vagy akár teljes vagyonelkobzással. Az alkotmányjogász felidézte, hogy 2017-ben Gyurcsányék ügyészeket és bírákat fenyegettek meg börtönnel a sukorói telekcserével kapcsolatos ügyben, amikor Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot börtönre ítélték. Sőt, akkor a DK-s Varju László nemcsak ügyészeket és bírákat, hanem a legfőbb ügyészt és az Országos Bírói Hivatal elnökét is elzárással fenyegette meg.

Egy évvel később a Demokratikus Koalíció elnöke úgy fogalmazott, hogy elküldik a közigazgatásban azokat, akik szerintük nem megfelelően végzik a dolgukat, ezzel a baloldali párt vezetője egyes értékelések szerint közel 80 ezer köztisztviselőt és több százezer közalkalmazottat fenyegetett meg. A céljuk egyértelmű:

meg akarják törni azokat a tisztességes, nemzeti érzelmű magyarokat, akik nem hajlandóak meghajolni a Brüsszel-barát, bevándorláspárti, globalista baloldal előtt.

Végezetül azt is rögzíteni kell - mondta a Századvég jogi szakértője -, hogy természetesen semmi félnivalója nincs a DK által célkeresztbe vett közszolgáknak, és könnyen lehet, hogy egyszer a radikális baloldali fenyegetők tényleges jogi elszámoltatására kerülhet sor.

A radikális baloldali fenyegetőzők: Gyurcsány Ferenc, mögötte Varju László Forrás: MTI/Kovács Tamás

Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója szerint ismét bebizonyosodott, hogy

a magukat liberálisnak vallók a legkevésbé toleránsak és elfogadók azokkal szemben, akik mást gondolnak,

máshogy gondolkodnak, és ebben a Gyurcsány-posztban is ez jelentkezik.

Boros Bánk Levente szerint a művészvilág döntően liberális, ezt nyugodtan ki lehet jelenteni, amelyik most már évtizedek óta, legalább harminc éve, de talán még régebb óta meghatározza a magyar kultúrát. Amikor ők kerülnek pozícióba, amikor ők döntenek pénzekről, szerepekről., akkor az rendben van, akkor azt kultúrának hívják.

Abban a pillanatban, hogy számukra nem tetsző intézmények jönnek létre, nemcsak hogy nem tudják ezt elfogadni, hanem már fenyegetőznek is,

és ebben a posztban nemcsak Vidnyánszky Attilát fenyegette meg, hanem már mindenkit, aki őket támogatja. Ezt hívják liberálbolsevizmusnak. Az elemző párhuzamot vont a II. világháború utáni Magyarországgal, amikor minden, ami nem ők, ami nem kommunista, az törlendő volt, ez a bolsevizmus alapvetése, vagyis a múltat végképp eltörölni és a világ proletárjai egyesüljetek!

- folytatta Boros -,

De nem ő az első a baloldalon, aki nemcsak az utóbbi években, az utóbbi hetekben is már forradalomért és vérért kiált, gyakorlatilag az országot kettéosztja jókra és rosszakra, a rosszak pusztuljanak, a jók pedig ők - mondta az Origónak Boros Bánk Levente.