Elképesztő luxusban élt a magyar drogbanda - videó

Rendőrök fognak el egy férfit Jászapátiban 2020. július 29-én, drog
Rendőrök fognak el egy férfit Jászapátiban 2020. július 29-én
Vágólapra másolva!
Egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezetet számolt fel a rendőrség egy koordinált akció keretében néhány nappal ezelőtt. A művelet során lefoglaltak többek között több mint 2 millió forintot, autókat, ékszereket, elektromos sokkolót, boxert, valamint gázriasztó fegyvert is.
Vágólapra másolva!

A Ceglédi Rendőrkapitányságon koordinált rajtaütésben

több tucat szolgálati autóval nyolcvan rendőr, három kutya, valamint a Terrorelhárítási Központ két műveleti egysége

vett részt összesen négy - három Jász-Nagykun-Szolnok megyei és egy Heves megyei - helyen.

Forrás: Police.hu

A rendőrök öt embert vittek be, mindnyájukat bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal való visszaéléssel gyanúsították meg. Két ember letartóztatását kezdeményezik.

Az egyik gyanúsított egy korábban elfogott kereskedőtől vette át az illegális üzletet, a gyanú szerint két hónap alatt hat kilogramm „kréta", „kristály" és „hópihe" fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedett, amelyen több mint 1,5 millió forintot keresett.

Rendőrök fognak el egy férfit egy rajtaütés közben Jászapátiban 2020. július 29-én Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Egy másik őrizetbe vett férfi egy elfogott üzletkötő helyét töltötte be egy ideje, két hónap alatt több mint 15 kilogramm új pszichoaktív anyag („kréta", „kristály", „hópihe") beszerzése és értékesítése köthető személyéhez.

Bűnös úton szerzett bevétele több tízmillió forint.

Az új pszichoaktív szerek grammját 800-1.800 forintért vette, majd jelentős haszonnal, legalább 5.000 forint/adag áron terítette ügyfélkörének - írja a Police.hu.

Egy szolnoki férfit sofőrként alkalmaztak, mivel az egyik gyanúsított nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A 34 éves férfi hol főnökét, hol a szert, hol az annak vásárlásához szükséges pénzt utaztatta.

Rendőrök fognak el egy férfit Jászapátiban 2020. július 29-én Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az akcióban másokat is elfogtak. Az egyes helyszíneken több mint 2 millió forintot, egy autót, egy kistehergépkocsit, 2 mobiltelefont, 107 darab, közel 1 kilogramm ékszert, mérleget,

elektromos sokkolót, boxert, valamint gázriasztó fegyvert is lefoglaltak.

Az ügyben a Ceglédi Rendőrkapitányság nyomoz.

Cegléd, drogos, elfogás Forrás: Police.hu