Tóth Bertalan tisztogatásba kezdett az MSZP-ben

Tóth Bertalan, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019, MSZP
Vágólapra másolva!
Az MSZP elnöksége bizalomvesztésre hivatkozva felfüggesztette Dobák István csepeli elnökségi tag, illetve Fekete Zoltán Pest megyei elnök párttagságát, egyúttal kezdeményezték a kizárásukat is – derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumból.
Vágólapra másolva!

Az irat szerint az elnökség döntött a marcali helyi szervezet feloszlatásáról és újjászervezéséről, továbbá arról is, hogy a karcagi időközi választáson

az MSZP a saját jelöltje helyett egy független indulót támogat, aki használhatja a párt logóját.

Miközben az MSZP vezetése titkos háttértárgyalásokat kezdett Gyurcsány Ferencékkel arról, hogy egy lehetséges közös listán biztos helyeket szerezzenek a párt szűk elitjének, a Tóth Bertalan által irányított elnökség megkezdte a párton belüli kritikus hangok elhallgattatását, kiszorítását. „Eseménydús, sorsfordító időszak előtt állunk. A NER-rel vívott küzdelemben elengedhetetlenül fontos lesz, hogy a Magyar Szocialista Párt egy szoros egységet alkotó közösségként nézzen szembe a rá nehezedő kihívásokkal.

Tóth Bertalan, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019, MSZP Fotó: Szabó Gábor - Origo

Össze kell zárnunk, hiszen az MSZP nemcsak egy párt, hanem egy közösség is, ahol a bizalom kiemelten fontos. Bizalom nélkül nem lehetünk sikeresek a következő hónapok csatáiban, hiszen minden figyelmünket az orbáni rendszer megdöntésére kell fordítanunk, ami csak egységben sikerülhet" – írja az MSZP elnöke a Magyar Nemzet birtokába jutott levélben. Mindezek alapján Tóth közli, hogy az országos elnökség felfüggesztette Dobák István csepeli elnökségi tag, illetve Fekete Zoltán Pest megyei elnök párttagságát. Dobák azért jutott erre a sorsra, mert Egy elmaradt vita helyett. Hogyan vesztette el az önkormányzati választást a csepeli demokratikus baloldal címmel Facebook-bejegyzést írt. Fekete Zoltán tagságát pedig azért függesztették fel, mert egy párton belüli egyeztető megbeszélésről, az érintettek tudta és beleegyezése nélkül állítólag titkos hangfelvételt készített.

Fekete Zoltán tavaly februárban az MSZP választmányi tagjaihoz címzett, ám nyilvánosságra került levelében gazdasági visszaélések eltussolásával vádolta meg a párt mostani és korábbi vezetőjét.

Az MSZP elnöksége döntött a párt marcali szervezetének feloszlatásáról is, mert az az országos etikai és egyeztető bizottság szerint tartósan alapszabály-ellenesen működik.

A helyi szervezet újjászervezésével az MSZP Somogy Megyei Szövetségének alelnökét, Árok Kornélt bízta meg a pártvezetés. Tóth Bertalan leveléből kiderül az is, hogy a karcagi önkormányzati választáson az MSZP a saját jelöltje helyett egy független indulót támogat, aki használhatja a párt logóját.

A tisztogatás Tóth Bertalan részéről meglehetősen álságos és hiteltelen, hiszen az MSZP támogatottsága éppen az ő vezetése alatt érte el eddigi mélypontját: a legutóbbi felmérés szerint a szocialisták nem biztos, hogy bejutnának az Országgyűlésbe. Tóth leglátványosabb teljesítménye leginkább abban áll, hogy gőzerővel ad tízmilliós megbízásokat a párthoz ezer szállal kötődő Sapienza Kft.-nek - írja a Magyar Nemzet.