A baloldal újra bebizonyította: lenézik a vidéki embereket

Címlap hírtv
Vágólapra másolva!
A baloldal megpróbálja a kormányt hibáztatni, az Index-hiszti miatt, vagyis egy magáncég belső harca miatt. Arra a kérdésre, hogy miért tartja a baloldal ilyen jó témának a médiahelyzetet és mit nyernek az örökös tüntetésekkel a Hír Tv Címlap című műsorában az Alapjogokért Központ elemzője, Párkányi Eszter és a Magyar Hírlap főmunkatársa, Őry Mariann keresték a választ az első részben. Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője és az Origo munkatársa, Kroó Zita pedig arról beszélgettek M. Dobos Marianne műsorvezetővel, hogy a baloldal és holdudvara megint stigmatizálja a kormánypárti szavazókat, saját szimpatizánsaikat pedig folyamatosan hergelik, amivel hatalmas éket vernek a társadalomba.
Vágólapra másolva!

Az Index Zrt. elnöke, Bodolai László ugyan elismerte, hogy az Index szétveréséhez semmi köze a kormánynak, mégis a baloldali narratíva ezt sulykolja. Az Alapjogokért Központ elemzője viszont azt mondta: a kapitalizmus így működik. Párkányi Eszter rávilágított, hogy az Indexnél jóval többen dolgoznak, mint például az Origónál vagy a Magyar Nemzetnél, a koronavírus gazdasági hatása pedig nyilván a portálra is hatással volt. Mint fogalmazott:

A Magyar Hírlap főmunkatársa szerint pedig az Index ügyére a politikai egyből ráugrott. Őry Mariann szerint azonban ez nem meglepő, hiszen:

Az újságíró szerint ezért érthető törekvés, hogy erre próbálnak felülni, ugyanakkor visszás, hogy az Indexért, a sajátószabadságért, a független sajtóért tartott tüntetésen pártzászlókkal vonulnak fel.
Párkányi Eszter szerint az a sajtószabadság jele, hogy le lehet írni, hogy nincs sajtószabadság. Az elemző ezt ahhoz a mondáshoz hasonlította, miszerint:

Balról jobbra: Kroó Zita, az Origo újsáígrója, M. Dobos Marianne, műsorvezető, Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa, Juhász Hajnalka, KDNP-s országgyűlési képviselő, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője. Forrás: Origo

A műsor második felének témája az volt, hogy a baloldal és hátországa már megint odáig süllyedt, hogy a kormánypárti szavazókat minősíti, megbélyegzi. Egy cikk is megjelent arról, hogy milyen a tipikus Fidesz szavazó, amit a baloldali publicista, Gulyás Balázs azzal fejelt meg egy kutatásra hivatkozva, hogy tanulatlan, vidéki idős emberek alkotják a kormánypártok szavazótáborát.

A KDNP országgyűlési képviselője szerint jobboldali szavazónak lenni egy erős értékrend. Juhász Hajnalka úgy fogalmazott:

A politikus szerint egy KNDP-s szavazók erős nemzeti identitású, erős értékrendű, az erős tagállamokban gondolkodó, erős jövőképpel rendelkező, vidéki lelkületű emberek, akiknek a keresztény értékrend nagyon fontos.

Juhász Hajnalka kiemelte, hogy

a jobboldali értékrendnek az is a része, hogy mi nem minősítjük a baloldali szavazókat, ami egy nagyon fontos különbség.

A baloldal megpróbálja beállítani a kormánypártok két-két és fél millió szavazóját degeneráltnak csak azért, hogy valahogy megint alkalmuk legyen a jobboldalba rúgni – ezt már az Origo munkatársa mondta: Kroó Zita.

Lapunk munkatársa emlékeztetett a Momentumos, Szarvas Koppány Bendegúz, a jobboldal ellen uszító kijelentéseire is.