A baloldal újra bebizonyította: lenézik a vidéki embereket

2020.07.31. 14:25

A baloldal megpróbálja a kormányt hibáztatni, az Index-hiszti miatt, vagyis egy magáncég belső harca miatt. Arra a kérdésre, hogy miért tartja a baloldal ilyen jó témának a médiahelyzetet és mit nyernek az örökös tüntetésekkel a Hír Tv Címlap című műsorában az Alapjogokért Központ elemzője, Párkányi Eszter és a Magyar Hírlap főmunkatársa, Őry Mariann keresték a választ az első részben. Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője és az Origo munkatársa, Kroó Zita pedig arról beszélgettek M. Dobos Marianne műsorvezetővel, hogy a baloldal és holdudvara megint stigmatizálja a kormánypárti szavazókat, saját szimpatizánsaikat pedig folyamatosan hergelik, amivel hatalmas éket vernek a társadalomba.

Az Index Zrt. elnöke, Bodolai László ugyan elismerte, hogy az Index szétveréséhez semmi köze a kormánynak, mégis a baloldali narratíva ezt sulykolja. Az Alapjogokért Központ elemzője viszont azt mondta: a kapitalizmus így működik. Párkányi Eszter rávilágított, hogy az Indexnél jóval többen dolgoznak, mint például az Origónál vagy a Magyar Nemzetnél, a koronavírus gazdasági hatása pedig nyilván a portálra is hatással volt. Mint fogalmazott:

Szerintem több, mint egy hónapja elkezdődött, kitették ezt a függetlenség mérőt, hogy mennyire van veszélyben az Index és nyilván, ha olyan fejjel gondolkodom, hogy üzletember vagyok és valahova szeretnék befektetni, reklámfelületet venni, akkor nem egy olyan oldalba fektetek, ami saját magáról azt mondja, hogy veszélyben van.

A Magyar Hírlap főmunkatársa szerint pedig az Index ügyére a politikai egyből ráugrott. Őry Mariann szerint azonban ez nem meglepő, hiszen:

régóta már közhelyes bölcsesség, hogy Magyarországon nem az ellenzéki pártok a legerősebb ellenzéki erő, hanem az ellenzéki balliberális média.

Az újságíró szerint ezért érthető törekvés, hogy erre próbálnak felülni, ugyanakkor visszás, hogy az Indexért, a sajátószabadságért, a független sajtóért tartott tüntetésen pártzászlókkal vonulnak fel.
Párkányi Eszter szerint az a sajtószabadság jele, hogy le lehet írni, hogy nincs sajtószabadság. Az elemző ezt ahhoz a mondáshoz hasonlította, miszerint:

szabad országban lehetsz kommunista, de nem lehetsz szabad egy kommunista országban.

Balról jobbra: Kroó Zita, az Origo újsáígrója, M. Dobos Marianne, műsorvezető, Őry Mariann, a Magyar Hírlap főmunkatársa, Juhász Hajnalka, KDNP-s országgyűlési képviselő, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.Forrás: Origo

A műsor második felének témája az volt, hogy a baloldal és hátországa már megint odáig süllyedt, hogy a kormánypárti szavazókat minősíti, megbélyegzi. Egy cikk is megjelent arról, hogy milyen a tipikus Fidesz szavazó, amit a baloldali publicista, Gulyás Balázs azzal fejelt meg egy kutatásra hivatkozva, hogy tanulatlan, vidéki idős emberek alkotják a kormánypártok szavazótáborát.

A KDNP országgyűlési képviselője szerint jobboldali szavazónak lenni egy erős értékrend. Juhász Hajnalka úgy fogalmazott:

A baloldali támadás sok esetben ez ellen a stabil értékrend ellen irányul.

A politikus szerint egy KNDP-s szavazók erős nemzeti identitású, erős értékrendű, az erős tagállamokban gondolkodó, erős jövőképpel rendelkező, vidéki lelkületű emberek, akiknek a keresztény értékrend nagyon fontos.

Juhász Hajnalka kiemelte, hogy

a jobboldali értékrendnek az is a része, hogy mi nem minősítjük a baloldali szavazókat, ami egy nagyon fontos különbség.

A baloldal megpróbálja beállítani a kormánypártok két-két és fél millió szavazóját degeneráltnak csak azért, hogy valahogy megint alkalmuk legyen a jobboldalba rúgni – ezt már az Origo munkatársa mondta: Kroó Zita.

Lapunk munkatársa emlékeztetett a Momentumos, Szarvas Koppány Bendegúz, a jobboldal ellen uszító kijelentéseire is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK