Hatalmas a dugó az M7-esen Horvátország felé

2020.07.11. 10:10

Több órát kel várni az autósoknak az M7-es autópályán Horvátország irányába a határátkelő előtti útszakaszon - írta honlapján a rendőrség. 

A Horvátországba belépők kötelező regisztrációját végzik a horvát hatóságok, ezért Magyarország felől közlekedőknek személyforgalomban körülbelül 2 órás várakozásra kell számítaniuk a határ átlépését megelőzően.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság javasolja, hogy amennyiben lehetőségük van az utazóknak, úgy az előzetes regisztrációt még indulás előtt végezzék el internetes felületen, így megkönnyítik a hatóságok munkáját. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arra jelenleg forgalmi torlódásra nem kell számítaniuk a közlekedőknek.

Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelő előtt, Letenyénél 2020. július 11-én.Forrás: MTI/Varga György

Horvátországban egyébként folyamatosan nő a koronavírussal fertőzöttek száma. Ezért korlátozásokat vezettek be, nem minden turistának engedélyezik a belépést az országba. Pénteken Orbán Viktor miniszterelnök is arról beszélt, idén érdemesebb a Balatont választani a nyaralóknak az Adriával szemben.