Rendőrt hívott Gesztesi Károly özvegye, miután rendbe tették a színész sírját

2020.07.07. 08:18

Feljelentette Gesztesi Károly özvegye a színész sírját rendbe hozó Molnár Anikót, és annak barátnőjét - írta a Bors. 

Molnár Anikó a napokban írta meg egy Facebook-bejegyzésben, hogy a színész sírja elhanyagolt állapotban van. A poszt elég nagy indulatokat váltott ki, a kommentelők nagy része a hozzátartozókat hibáztatta, hogy nem gondoskodnak méltóképpen a színész sírjáról.

A sírt Molnár Anikó és barátnője hozta rendbe, ezt követően vett váratlan fordulatot az ügy: Gesztesi Károly özvegye feljelentést tett a rendőrségen.

Kiderült, hogy nem vandálok dúlták fel a színész sírját.Forrás: www.ripost.hu

Mint a lap írja, az özvegy ezt azzal magyarázta, hogy "Mit szólnánk ahhoz, ha egy szerettünk sírját meglátogatva azt találnánk, hogy idegen kezek átrendezték, átalakították? Alighanem felháborodást, még akkor is, ha a nyughely a kéretlen segítő munkájának köszönhetően szebb, rendezettebb lett."

Az özvegy azt is rossz néven vette, hogy a Facebookon megjelent bejegyzés indulatokat keltett a család ellen. A Bors megkeresett egy szakértőt, hogy megtudja, milyen jogszabályok vonatkoznak a sírhely kezelésére.

A sírhely felett rendelkező van, ez általában az a személy, aki megvásárolta a sírhelyet, így ő hozhat döntést a sírhellyel kapcsolatban. Alapesetben a rendelkező joga sírkövet állítani vagy bármilyen maradandó változást elvégezni a síremléken -  mondta Gőcze Edit kegyeleti szakértő.