Droggal fizetett az alkalmazottainak egy mélykúti férfi

2020.07.07. 14:04

Egy mélykúti férfi többféle kábítószert is árult. Az üzletben később beszervezte az élettársát és a fiatalkórú fiát is. Előfordult, hogy az alkalmazottainak pénz helyett droggal fizetett.

A férfi 2017-től kezdve felnőtteknek és fiataloknak árult extasyt, kristályt és herbált. Az árusításba beszervezte az élettársát és a fiatalkorú fiát is. Hogy leplezze a bevételét, ingatlanokat vett és gazdasági társaságokat alapított. Annak érdekében, hogy több vásárlójuk legyen, előfordult, hogy a munkásainak egy részét nem pénzzel, hanem kábítószerrel fizette ki.

Az ügyészség kábítószer-kereskedelemmel, új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel, pénzmosással és kiskorú veszélyeztetésével vádolja. A bíróság a vádemelés után fenntartotta a férfi letartóztatását az első fokú ítéletig, ez ellen azonban a díler fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint mivel az egyik vádban szereplő bűncselekményért akár életfogytiglant is kaphat, ezért fennáll annak a veszélye, hogy szabadon hagyása esetén elszökik, vagy újabb bűncselekményt követ el. Ezért a bíróság jól döntött, hogy fenntartotta a letartóztatását.

A fellebbezésről a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.