Újabb hírhamisítási botrány a baloldalon

Vágólapra másolva!
Egyre több jel mutat arra, hogy az MSZP pártközpontjából irányított Hírklikk hamis híreket jelentetett meg, ismét a járványhelyzettel összefüggésben. Ezúttal egy Németh Károly nevű férfi állt elő azzal a mesével, hogy az általa képviselt cég importál Kínából egy olyan, koronavírustesztek elvégzésére alkalmas gépet, amely a piacon kapható eszközökhöz képest feltűnően olcsó és kiemelkedően hatékony, ám a kormányzat nem élt a lehetőséggel, mert nem tudott volna "saját zsebre is dolgozni". Németh Károly azt állította, "négy olyan szállítmány volt, amit nagy csinnadrattával bemutattak a magyar népnek, de egyáltalán nem pakolták ki", a szállítmányok "továbbmentek". Az Innovációs- és Technológiai Minisztérium reagált a Magyar Nemzetnek arra, mi történik valójában az egészségügyi szállítmányokkal.
Vágólapra másolva!

A Kínából érkezett egészségügyi szállítmányok magyarországi landolásukat követően először vámraktárba kerültek, ezt követően pedig azonnal betárolásra kerültek az Állami Egészségügyi Ellátó Központ raktárában

– válaszolta a Magyar Nemzetnek az Innovációs- és Technológiai Minisztérium.

A lap azért volt kíváncsi az egészségügyi szállítmányok sorsára, mert nemrég az MSZP pártközpontjából vezérelt Hírklikk.hu-n megjelent interjúban egy Németh Károly nevű férfi azt állította: „négy olyan szállítmány volt, amit nagy csinnadrattával bemutattak a magyar népnek, de egyáltalán nem pakolták ki", a szállítmányok „továbbmentek".

Valószínűleg nem ez az egyetlen információ, amely nem fedi a valóságot Németh Károly állításai közül.