Szijjártó Péter: Az amerikai és magyar nemzet sokat harcolt a szabadságáért

SZIJJÁRTÓ Péter; POMPEO, Mike
Washington, 2018. május 30. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Mike Pompeo amerikai külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Washingtonban 2018. május 30-án. MTI Fotó: KKM
Vágólapra másolva!
Bilaterális kapcsolataink az elmúlt években látható módon erősödtek és számos közös törekvés sikeréhez vezettek, tavalyi budapesti látogatása nagyon fontos mérföldkövet jelentett ebből a szempontból – olvasható abban a levélben, amit a július 4-i amerikai nemzeti ünnep alkalmából küldött Szijjártó Péter Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek.
Vágólapra másolva!

Engedje meg, hogy az Amerikai Egyesült Államok Függetlenségi napja alkalmából üdvözletemet és jókívánságaimat küldjem Önnek – olvasható Szijjártó Péter levelében, amit Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek küldött július 4-e alkalmából.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint bilaterális kapcsolataink az elmúlt években látható módon erősödtek és számos közös törekvés sikeréhez vezettek. Tavalyi budapesti látogatása nagyon fontos mérföldkövet jelentett ebből a szempontból.

olvasható a levélben.

Szijjártó Péter az amerikai nemzeti ünnep alkalmából írt Mike Pompeónak Forrás: MTI/Kkm

Az Ön részvétele a Külügyi Tanács június 15-i videókonferenciáján bizonyítéka volt az Egyesült Államok és az Európai Unió közötti szoros köteléknek, amit szeretnénk a továbbiakban is megőrizni – tette hozzá Szijjártó.

zárul a külgazdasági és külügyminiszter levele.