Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén

fidesz logó
Vágólapra másolva!
Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik - így reagált a Fidesz az ellenzéki, baloldali önkormányzati vezetők valótlanságoktól hemzsegő sajtótájékoztatójára.
Vágólapra másolva!

Még a baloldal is elismeri, hogy a költségvetés alapján

az önkormányzatok jövőre 118 milliárd forinttal több pénzt kapnak, mint idén,

ezt mégis keveslik, és több pénzt követelnek maguknak - áll a Fidesz közleményében.

Azzal sem elégednek meg, hogy a kormány az önkormányzati beruházások támogatására külön programokat indít jövőre is, valamint jut forrás a településekhez uniós programokból is.

Ezek összértéke megközelíti a 400 milliárd forintot.

Arról nem is beszélve, hogy a gazdaság várhatóan 5 százalék körüli jövő évi növekedésével az önkormányzatok iparűzésiadó-bevétele is emelkedni fog, ami szintén az önkormányzatok mozgásterét növeli - tudatta a Fidesz.

Habár Karácsony Gergely folyamatosan panaszkodik,

a valóság az, hogy 10 milliárd forinttal több marad Budapestnél jövőre.

Ráadásul Budapestnek bőven van pénze, a főváros számláján 180 milliárd forintnyi, bármikor mozgósítható állampapír van - hívta rá fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt.

A járvány elleni védekezés költségeiből mindenkinek ki kell vennie a részét, együttműködésre van szükség, amelyet a jelek szerint a baloldal ismét bojkottálni szeretne.

- szólított fel rá a Fidesz.

Pénteken a témával kapcsolatosan közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely, Budapest baloldali főpolgármestere, Csőzik László, Érd polgármestere (aki korábban SZDSZ-es volt), illetve Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, valamint Tóth József (MSZP), a XIII. kerület vezetője.

A sajtótájékoztatón elhangzott valótlanságokra reagált a Fidesz közleményében.