Huszonhárom milliót lopott egy takarítónő a munkahelyéről

pénz, Bábolna, takarítónő, rendőrség
Vágólapra másolva!
A komáromi nyomozók kihallgatták azt a 65 éves nőt, aki fél éven keresztül heti rendszerességgel lopott a munkaadójától. A pénz egy részét lefoglalták az abból vásárolt termékekkel együtt.
Vágólapra másolva!

Egy nyugdíjas a bábolnai munkahelyén takarítóként dolgozott. Munkája során minden irodába, szobába beléphetett. Abba az irodába is, ahol a cég a bevételét tárolta egy lemezkazettában, amelyet nem zártak le, így könnyen elvihette belőle a pénzt, aki tudta, hol van. A gyanú szerint a 65 éves nő idén január és június között rendszeresen lopott a cég pénzéből.

Forrás: Police.hu

Alkalmanként több százezer forintot vett el a kasszából, fél év alatt összesen 23 millió forint kárt okozott.

A pénzből kerti gépet, ruhákat, üdülést fizetett, bútorokat, elektronikai termékeket és sporteszközöket vásárolt, és a lakása felújítására is költött.

Főnöke észrevette, hogy valaki meglopja, ezért feljelentést tett a rendőrségen. A komáromi nyomozók eljutottak a bábolnai takarítónőhöz, akit június 30-án, kedden vittek be a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki

jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett lopás miatt.

Forrás: Police.hu

Hogy a főnökének legalább részben megtérüljön a kára, a lopott pénzből vásárolt termékeket és több mint 6 millió forintot lefoglaltak tőle a nyomozók. A takarítónő beismerő vallomást tett.