Leszakad az ég, másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

esernyő, eső, zivatar, időjárás, Budapest, szakadó eső, esővíz, csapadékvíz, vihar, felhőszakadás, 2020.06.14.
Időjárás Budapesten 2020. június 14-én
Vágólapra másolva!
Riasztást adott ki az OMSZ felhőszakadások miatt csütörtökön. Pénteken még esős, hétvégén viszont száraz, meleg, napsütéses idő várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délutánra

másodfokú, narancssárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták,

csütörtökön az egész országban várható zivatar és felhőszakadás.

A felhőszakadás veszélye miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben másodfokú, a többi megyében elsőfokú figyelmeztetés.
Zivatarveszély miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Később az OMSZ visszavonta a korábban felhőszakadás veszélye miatt kiadott riasztást Budapest területén.

A késő esti, éjszakai órákban is kitartanak a zivatarok. Péntek hajnalig különösen az ország keleti harmadán, a Tisza vonalában, a Tiszántúlon az egymást követő intenzív záporokból,

zivatarokból több helyen is hullhat 15-30, néhol 50-60 millimétert meghaladó csapadék.

Pénteken északnyugaton elszórtan várható zápor, máshol többfelé zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetik. Megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb 24-29 Celsius-fok között alakul.

Zivatarveszély miatt az egész országra,

felhőszakadás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével csaknem az egész országra adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Szombaton a Tiszántúl keleti felén és a középső országrészben várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és arrafelé szórványosan, másutt a többórás napsütés mellett legfeljebb néhol valószínű zápor, zivatar. A szél élénk, helyenként erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-20,

a maximum 26-30 fok között valószínű.

Vasárnap napsütéses lesz az idő. A Tiszántúlon lesz helyenként zápor, zivatar, másutt nem várható csapadék. A szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lesz.

Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő

- olvasható az előrejelzésben.