Saját aktivistáival játszatta el Gyurcsány, hogy mennyire szeretik a fiatalok, de gyorsan lebukott

Vágólapra másolva!
Májusban Gyurcsány Ferenc tizenkét fiatal fiúval és lánnyal próbálta meg bebizonyítani, a fiatalok oda vannak érte. Most nyilvánvalóan kiderült, ez nem volt több egy ócska trükknél: az akkori akcióban részt vevők nagy része ugyanis a Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági szervezetének a tagjai. Magyarán Gyurcsány a tőle függésben álló fiatalokat kényszerítette arra, hogy álljanak ki mellette.
Vágólapra másolva!

Aktivistákat kényszerített arra, hogy támogassák

Mint ismert, május 14-én volt az őszödi beszéd tizennegyedik évfordulója, és Kocsis Máté ebből az alkalomból arra kérte a fiatalokat, keressenek rá a volt kormányfőre, és "válságkormányzására" az interneten. "Ti, akik 2006-ban nagyjából ugyanannyi idősek voltatok, mint ma az én gyerekeim, pont ugyanennyit tudtatok akkoriban a közéletről. Ezért sokatok nem emlékezhet arra, hogy ki is valójában az igazi Gyurcsány Ferenc. (...) Keressetek rá, és meglátjátok, ki is az igazi Gyurcsány Ferenc" - szólt a fiatalabb generációhoz.

A DK elnöke egy cukiskodó, fiatalosnak szánt posztban válaszolt a fideszes politikusnak. "Tegnap Kocsis Máté üzent a fiataloknak, hogy vigyázzanak nagyon velem. Ők most visszaüzentek, kértek, hogy osszam meg" - írásával azt próbálta meg sugallni, hogy a tizen- és huszonévesek őt támogatják. Posztjában ezt tizenkét fiatal fiúval és lánnyal próbálta meg illusztrálni, akik egyentábla felmutatásával üzentek Kocsisnak.

Már eleve az gyanús volt, hogyan tudott ennyi fiatalt ilyen rövid idő alatt összeverbuválni Gyurcsány Ferenc. Most kiderült,

csupán egy szánalmas trükkről volt szó: Gyurcsány Ferenc a tőle függésben álló fiatalokat kényszerítette szereplésre.

Gyurcsány Ferencet védő fiatalok táblával tiltakoznak a felettesüket ért "támadás" miatt Forrás: Facebook

Szerdán alakult meg a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület. És ha már ez megtörtént, akkor egyből akcióba is lendültek a Gyurcsány-párti aktivisták, amit közösségi oldalukon hoztak ország világ tudomására. Ezzel csak egyetlen probléma volt: miközben a Nemzeti Konzultáción, amin próbáltak gúnyolódni, ügyetlenül lebuktatták korábbi akciójukat.

Ugyanis vizuálisan is érzékeltették: a mai, és a májusi, Kocsis Máté-ellenes performansz résztvevői között meglehetősen nagy a személyi átfedés. Magyarán korábban a DK-s aktivisták eljátszották, hogy az utcáról beesett fiatalként tiltakoztak Kocsis Máté posztja ellen, Gyurcsány Ferenc meg eljátszotta, hogy rengeteg "átlagos" fiatal rajongója van, akik képesek pillanatok alatt megmozdulni érte.

A trükk nem jött be, piros karikával jelöltük a "hasonlóságokat".

A Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendületnek a tagjai akcióban Forrás: Facebook

Amúgy az aktivistatrükk nem új keletű: a Demokratikus Koalíció legújabb szövetségese, a Jobbik rendszeresen alkalmazza azt. Ander Balázs parlamenti képviselő emberei a nap első felében még kaposváriként gyűjtöttek aláírásokat, azonban délutánra már kercseligetiként figyeltek a lakossági fórumon. Jakab Péter pártelnök pedig egy képet posztolt arról, mennyire szeretik őt a magyarok, gyorsan kiderült, hogy azon egy Jobbik-politikus életi a pártvezért.