Felszámoltak egy kiterjedt drogterjesztő hálózatot

2020.07.02. 16:45

A hajdú-bihari rendőrök befejezték a nyomozást abban az ügyben, amelynek során 20 embert hallgattak ki gyanúsítottként különböző kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt.

A nyomozók kaptak egy fülest arról, hogy egy tiszafüredi férfi rendszeresen árul különböző kábítószereket. Azt is megtudták, hogy a 36 éves díler nem egyedül dolgozik a terjesztésen, többen is segítenek neki. Társaival együtt különböző helyeken, sok embernek szoktak drogot eladni.

Forrás: Police.hu

A nyomozók a férfit és társait összehangolt akcióban 2018. július 11-én a Terrorelhárítási Központ több műveleti egységével, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen tiszafüredi, budapesti, továbbá hajdúszováti helyszíneken fogták el.

Kiderült, hogy S. Lőrinc, Cs. Ferenc 38 éves nyírgyulaji, V. Rudolf 25 éves hajdúszováti, V.Gyula 25 éves budapesti, valamint M. Róbert 36 éves tiszafüredi férfiakkal együtt, 2017 októberétől az elfogásáig,

az ország több településén is árulta a drogot.

A bűnszövetséget S. Lőrinc irányatotta, aki gondoskodott a tiltott szerek beszerzéséről és részben az értékesítés megszervezéséről is. 

A Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság a gyanúsítottakkal szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. Rajtuk kívül még 14 drogfogyasztót hallgattak ki gyanúsítottként kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt.

Befejezték a nyomozást, az iratokat a napokban küldték el az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal.