Öngyilkosságba kergettek egy vállalkozót zsarolók

rendőrség, vizes rendőrautó, felirat
Vágólapra másolva!
A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt egy testvérpárral szemben. A két férfi hosszabb időn át zsarolt egy vállalkozót, aki nagyobb összeggel tartozott még néhai édesapjuknak. Halála után úgy gondolták, hogy uzsorakamattal kérik vissza a pénzt halálos fenyegetések kíséretében. 
Vágólapra másolva!

A vádlottak apja, aki vállalkozóként üzleti kapcsolatban állt a későbbi áldozattal, 2015-ben halt meg. Egy kölcsönszerződésből ekkor

tizenkétmillió forint tartozott neki egy vállalkozó, amit havi részletekben kellett volna törlesztenie.

A vállalkozó gyermekei – az ügy vádlottjai – 2016-ban úgy döntöttek, hogy apjuk örökébe lépve, uzsorakamattal növelik a tartozást. Az adós vállalkozó a saját vállalkozásának bevételeiből egy ideig próbálta ugyan részletekben teljesíteni az eleve eltúlzott, ráadásul egyre magasabb összegű követelést, de egy idő után már nem bírta a cége ezt az anyagi terhet.

A férfi családtagjaihoz fordult újabb és újabb kölcsönökért, mindaddig, amíg 2018 májusára kilátástalannak ítélt helyzetbe jutott, és ezért saját kezével vetett véget az életének.

Forrás: Police.hu

A 2017 októbere és 2018 májusa között a vádlottak folyamatosan zaklatták a férfit, ami nagyban közrejátszott az öngyilkosságában. A fiatalabb fivér heti rendszerességgel kereste fel a hatvani irodájában.

Előfordult, hogy az asztalt verte, miközben üvöltve pénzt követelt. Bátyja az utcán molesztálta az adóst.

Azért, hogy fizetésre kényszerítsék, 2018-tól telefonon is sokat hívták. A hívások során sértegették és azt mondták, hogy bántani fogják, ha nem adja meg a tartozást.

Az elsőrendű vádlott négy hónap alatt 450-szer, testvére 112-szer telefonált, ami naponta 10-20 hívást jelentett.

Az adós halála előtt az eredeti kölcsönösszegnek már több mint kétszeresét adta át részletekben a vádlottaknak,

de ennek ellenére sem hagytak fel jogtalan követeléseikkel.

2019 júniusában a bíróság – ügyészi indítványra – bűnügyi felügyelet alá helyezte a két zsarolót. Amikor őrizetbe vették őket, az egyikükről kiderült, hogy drogozott.

A Hatvani Járási Ügyészség társtettesként, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolja a fivéreket, akik közül az idősebbel szemben kábítószer birtoklás miatt is vádat emelt.

Vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a többszörös visszaesőnek minősülő másodrendű vádlott esetében a bíróság fegyházbüntetést szabjon ki, testvérét pedig ítélje börtönbüntetésre.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!