Teljes a káosz az Indexnél: a belháború közepén hosszú időre leállt az oldal

Vágólapra másolva!
Teljes a zűrzavar az Indexnél, napközben fél órára leállt az oldal, egyáltalán nem volt elérhető. A belháború kellős közepén lévő baloldali propagandalap a Facebook-oldalán megdöbbentő - és hihetetlen - magyarázatot adott, azt állították: áramszünet volt a netszolgáltatójuknál. Ezt még saját olvasóik sem hitték el.
Vágólapra másolva!

A kommentelők többsége kinevette a lap magyarázatát, hiszen erre minden szolgáltatónál felkészülnek ("szünetmentes táp" - adtak röviden tanácsot többen). A kételkedő hozzászólásokra nem érkezett válasz, így a pontos ok azóta is ismeretlen, de valószínű, hogy a belháború és/vagy a tartozások miatt kialakult helyzet lehet a háttérben.

Mint megírtuk, belháború tört ki az Indexben a régiek és az újak között, miután a tulajdonos a súlyosan veszteséges és pazarlóan működő lap racionalizálásra dolgoztatott ki tervet az Index egyik alapítójával. Ennek eredményeként lemondott az újakat képviselő Pusztay András vezérigazgató, majd a helyére érkezett új vezérigazgató is, az Indexet tulajdonló kuratórium elnökének, Bodolai László ügyvédnek a közeli barátja. A helyzet az Indexen belül annyira eldurvult, hogy a régi indexesek táborához tartozó

Bodolai már csak közleményekben kommunikál saját beosztottaival:

Ződi Zsolt lemondását ugyanabban a közleményben és ugyanakkor jelentette be a lap munkatársainak, mint amikor azt kiküldte a sajtónak.

Nyilvánvaló: nem bízott meg saját beosztottaiban, attól félt, hogy még azelőtt kiszivárogtatják az új indexesekkel együtt mozgó 24-nek vagy hvg-nek a hírt, mielőtt ő közzétenné.