Egyre több kutyasétáltatót ér támadás

2020.06.29. 11:48

Volt, akire légpuskával lőttek rá, mást vállba rúgtak vagy szóban inzultátak, de olyan is volt, akit egy másik sétáltató kutyája harapott meg. Egyre több nőt ér támadás kutyasétáltatás közben a Ripost szerint. 

Óbudán légpuskával vettek célba egy kutyát sétáltató nőt.

Megáll az ész! Április 23-án a Gyenes utcában sétáltunk, amikor hirtelen valaki ránk lőtt egy légpuskával! Nem értem, hogy kit zavarnak ennyire a kutyások..."

- idézte a szavait a Ripost.

Szigetszentmiklóson június 3-án támadtak meg egy nőt.

Délután 4 órakor a Szent Miklós útjánál kutyasétáltatás közben fenyegetően odajött hozzám és szóban zaklatott egy nagyon magas, körszakállas, valószínűleg részeg férfi. Hiába menekültem a kutyáimmal előle, nagyon sokáig jött utánunk. A végén már futnunk kellett, hogy lehagyjuk... Vigyázzatok magatokra, és másokra!"

– írta a közösségi oldalán.

kölyök yorkshire terrierForrás: Pixabay.com

Egy diósdi kutyást június 11-én támadott meg egy kutya, a gazdája pedig nem segített rajta.

Csütörtök délben pórázon sétáltattam a kutyánkat a gyümölcsösben, amikor szembejött egy 25 év körüli férfi fülhallgatóval a fülében egy golden retriever társaságában, amin nem volt póráz. Odarohant hozzánk a kutya és nekiugrott az enyémnek. Mindeközben a gazdája ölbe tett kézzel figyelte ezt. Én próbáltam elhúzni az enyémet, szétválasztani őket, de leestem a földre és az idegen kutya megharapott. Ordítottam a gazdájának, hogy segítsen, de meg se mozdult! Elsétált, majd a kutyája utána ment, hiába kiabáltam, hogy álljon meg. A kezemből ömlött a vér, ők meg otthagytak..."

- idézte a nő szavait a Ripost.

Egy Nyíregyházán élőn fiatal nőt is támadás ért június közepén.

Este tíz körül levittem a kutyusomat sétálni a Semmelweis utcában. Miközben sétáltunk, egy úriembernek nem nevezhető alak a semmiből vállba rúgott, és amikor utána kiabáltam, gyorsan elszaladt."

- írta, majd hozzátette, hogy mindenki nagyon vigyázzon magára és a kutyájára, mert lehet, hogy legközelebb durvább dolgot tesz egy támadó.