Unokája segít Szilágyi István özvegyének, hogy ne kerüljön utcára

2020.06.29. 11:17

Magyarországra jön a meggyilkolt Szilágyi István 17 éves unokája, Nándor és volt menye, hogy megmentsék a családi házat a színész özvegyének, amire jelzálogot tettek. A Bors azt írja, megdöbbenten látták, hogy árulják az ingatlant egy internetes oldalon. Szerintük erre nincs szükség, mert van már megoldás arra, hogy a nyugdíjas asszony ne kerüljön az utcára.

Szilágyi István unokáját és fia volt feleségét aggasztja, hogy a temetés óta nem tudtak beszélni a 78 éves szobrászművész özveggyel. A brutális gyilkosság után még egymást vigasztalták telefonon. Egy családi barát szerint az asszony mosta legjobb barátnőjét sem engedi be az otthonába, pedig elég sok idegen veszi körül.

Szilágyi IstvánFotó: Koncz Márton - Origo

A Belgiumban élő kamasz és az anyja a koronavírus-járvány miatt nem tudtak eddig hazajönni. A lap szerint döbbenten nézik az eseményeket. Nem tudják például, hogy miként történt meg, hogy egyszer felkerült az ingatlan a hirdetési oldalakra. A rokonok arra készülnek, hogy Magyarországra jönnek és megmentik a híres színész otthonát. Szerertnék, ha a házban maradhatna az özvegy annak ellenére, hogy a családnak30 millió forint a tartozása, amit az ingatlanra terheltek rá.

Természetesen köszönik a kerületi önkormányzatnak, a szomszédban élőknek és a sok civil segítőnek, hogy gondját viselik a tragédia után magára maradt családtagjuknak"

- mondta a családi barát.

Szilágyi István özvegye férje fiatalkori portréjával és a szoborral, amit róla készítForrás: Ripost

A megalapozott gyanú szerint a 82 éves Szilágyi Istvánt

május 3-án támadta meg a fia egy kalapáccsal az otthonában.

Brutális kegyetlenséggel verte agyon a saját apját édesanyja szeme láttára, aki ettől sokkot kapott, és kirohant a közeli kisboltba, hogy segítséget kérjen. A 49 éves férfit, a leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert színész holtteste mellől vitték be

bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölésmiatt kihallgatásra a rendőrök.

rendőrök Szilágyi István színész házánál, a gyilkosság napjánFotó: Polyák Attila - Origo

A gyanúsítottat, aki először mindent tagadott, majd önvédelemre hivatkozott, letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték. Egy magánzárkában van.