Súlyosabb büntetést kaphat a csolnoki gyilkos

2020, Budapest, Koronavírus, kijárási korlátozás, meghosszabbítás, vírus, rendőr, rendőrség, rendőrautó, rendőr autó, illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Egy csolnoki férfi 2018 szeptemberében azért gyilkolta meg a munkatársát, mert az felvette a pulóverét, és aztán nem fizette ki az árát. A gyilkost a múlt héten 10 és fél évnyi börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az ügyészség súlyosabb büntetést kért.
Vágólapra másolva!

A férfi és az ismerőse egy régészeti feltáráson dolgoztak együtt.

A férfinak nem tetszett, hogy a kollégája felvette a pulóverét, amikor fázott, ezért azt követelte tőle, hogy vegyen neki egy ugyanolyat vagy fizesse ki az árát, ami 26 ezer forint.

Az ismerőse 2018 szeptember 28-án nem ment dolgozni, úgyhogy a férfi azt hitte, hogy nem akarja neki kifizetni a pénzt. Napközben többször is hangoztatta,

hogy megüti a kollégáját, sőt, ha nem kapja meg a pénzét, akkor megszúrja.

Aznap munka után a két férfi egy csolnoki kocsma előtt találkozott. A kolléga közölte a férfival, hogy nem fogja kifizetni a pulóver árát. A férfi ekkor szó nélkül ököllel arcon vágta az áldozatát, aki ettől a földre esett. A kocsmában ülők próbálták leállítani a férfit, de egy késsel hadonászva távol tartotta őket magától.

A kolléga ezek után odament a férfihoz, aki leszúrta a késsel. A helyszínen meghalt.

A gyilkos elmenekült, hiába próbálták lefogni.

Fotó: Medgyesi Milán - Origo

Kiderült, hogy a gyilkosság előtt kábítószerezett, majd úgy is ült a volán mögé, hogy a drog még a szervezetében volt. A bíróság június 24-én gyilkosság és fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklása miatt

10 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit és 10 évre eltiltotta a közügyek intézésétől amellett, hogy 1 évig nem vezethet autót.

Ezek után megszüntették a letartóztatását és elrendelték a bűnügyi felügyeletét, vagyis nyomkövetőt kell hordania. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett. Azt szeretnék, ha a férfit letartóztatnák a másodfokú eljárás befejezéséig.