Rágyújtotta a házat volt élettársára egy tiszakécskei nő

rendőrség, vizes rendőrautó, felirat
Vágólapra másolva!
Minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az ellen a nő ellen, aki rágyújtotta a házat volt élettársára és annak új párjára Tiszakécskén. Sikerült kimenekülniük. A férfi visszaszaladt a házba, hogy mentse a gyújtogató életét. 
Vágólapra másolva!

A nő egy ideig külföldön dolgozott, tavaly nyáron tért vissza Magyarországra. Élettársa addigra már új kapcsolatban élt közös tulajdonú házukban. Ennek ellenére nem romlott meg a viszonyuk,

ezért ősztől a férfi és új élettársa ideiglenesen befogadta a nőt a házba.

A bűncselekmény előtti napokban a külföldről hazatérő nő kábító hatású anyagot fogyasztott és zavartan viselkedett.

Az egyik hajnalban meggyújtotta a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, meg a nappaliban lévő bútort, majd magához vette bőröndbe csomagolt személyes tárgyait és elhagyta a házat.

A nő egyenesen a tiszakécskei rendőrőrsre sétált és bejelentette, hogy

rágyújtotta a házat volt élettársára és a férfi barátnőjére.

Meg is indokolta. Azt mondta, a tüzet azért okozta, hogy elpusztítsa a lakást, mert úgy érezte, ki akarják semmizni, és arra gondolt, ha a gyermekei nem lakhatnak benne, akkor más se éljen ott.

Tisztában volt azzal, hogy az áldozatok kínhalált halhatnak.

Forrás: Police.hu

A férfi felébredt a tűzre és új párjával együtt sikerült kimenekülnie az égő házból, de mivel azt gondolták, a nő még bent van,

visszaszaladtak, hogy megmentsék.

Miután nem találták, újra kiszaladtak az utcára és egy arra közlekedőt kértek meg, hogy hívja a tűzoltókat.

A tűzoltók eloltották a lángokat, de a ház lakhatatlanná vált. Az áldozatoknak nyolc napon belül gyógyuló égési sérülésekei keletkeztek.

A nőt letartóztatták. A főügyészség különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Sorsáról a Kecskeméti Törvényszéken döntenek majd.