Kiderült: nem volt valódi vizsgálat a baloldalon az álmentős kamuvideó ügyében

Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy a baloldali kamuvideó ügyében az azt megrendelő MSZP-n belül valójában nem is volt semmilyen érdemi vizsgálat. Miután a nem baloldali sajtó kérdéseire Tóth Bertalan pártelnök és emberei hetek óta nem válaszolnak, most a baloldal elsőszámú propagandalapjában, az Indexben íratták meg, hogy a vizsgálat már rég lezárult. Csakhogy ennek időpontjául éppen azt a napot adták meg, amikor állítólag elkezdődött - vagyis nyilvánvaló, hogy nem volt valódi vizsgálat. Ezt az is bizonyítja, hogy senkit nem találtak felelősnek. Ez nem meglepő, hiszen a videó közlését Tóth Bertalan pártelnök hagyta jóvá - vagyis, saját magát kellett volna megbüntetnie. Az, hogy semmilyen következménye nem lett a botránynak, azt igazolja, hogy az MSZP-ben tudtak arról, hogy a baloldali kamuvideó főszereplője hazudik.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, június 10-én, az ATV Start című műsorában Szakács László, az MSZP elnökhelyettese kijelentette, hogy a Korózs Lajosék által készített álmentős baloldali kamuvideó kapcsán a szocialisták belső vizsgálatot rendeltek el.

Szakács László a „vizsgálat" eredményét megelőlegezve még hozzátette, hogy szerinte „Korózs Lajos nem hibázott", tehát rögtön mentegetni próbálta.

Forrás: FACEBOOK

A műsorból még azt tudhattuk meg, hogy a videó megjelenéséről egy kommunikációs stáb döntött.

A Magyar Hírlap június 19-én megkereste a vizsgálat állásával kapcsolatosan az MSZP-t, de a baloldal által hangoztatott „nagyobb átláthatóság és transzparencia jegyében" választ persze nem kaptak.

Most a baloldali propagandalapban, az Indexben jelent meg egy cikk, úgymond az ő „megkeresésükre" érkezett hirtelen egy válasz. Eszerint a belső vizsgálat már lezárult, ahogy azt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, június 10-én Tóth Bertalan elnök elmondta.

Csakhogy korábban azt mondták: a vizsgálat ezen a napon kezdődött.

Ez arra enged következtetni, hogy az MSZP-n belül valójában nem volt semmilyen vizsgálat.

A videó elkészültében egyébként szerepe volt Szalay Tamás Lajosnak, az azóta már megszűnt Népszabadság újságírójának, aki jelenleg az MSZP egyetlen EP-képviselőjének, Ujhelyi Istvánnak az asszisztense.

Szalay Tamás Lajos maga is elismerte a videó elkészítésében játszott szerepét. Az is elképzelhető, hogy szintén felelős Török Zsolt, aki jelenleg Korózs politikai munkatársa.

Török az MSZP előző, 2013-as bajai álvideós botrányába bukott bele.

Nyomozás indult az ügyben

Szintén beszámoltunk róla, hogy június 16-án Gál Kristóf, az ORFK szóvivője közölte, hogy

A gyanúsítottnál már házkutatást is tartottak, amelynek keretén belül bizonyítékokat foglaltak le.

Németh Athina Forrás: ATV

Az ügyben június 9-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tett feljelentést, mivel álláspontja szerint „a nyilvánosságra hozott hamis állítások a veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel kapcsolatos közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvány elleni védekezés hatékonyságának gyengítésére."

Június 8-án beszámoltunk róla, hogy felkerült a szocialisták közösségi oldalára egy videó, amelyben Korózs Lajos parlamenti képviselő egy általa mentősnek nevezett nővel beszélgetett. Németh Athina szokatlanul durva hazugságokat fogalmazott meg, többek között azt állította, hogy a tíz általa ellátott beteg közül kilenc meghalt, mindannyian a kórházi ágykiürítések áldozatai.

Nem sokkal a felvétel megjelenése után kiderült,

a nő nem dolgozott mentősként sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem betegszállító cégeknél, sőt, a Szamaritánus Mentőszolgálatnál sem, amit munkahelyének mutatott be.

A Hír TV-nek a későbbiekben megszólaló álmentős lánya azt mondta az anyjáról, hogy

Németh Athinát a kilencvenes években sikkasztásért, 2018-ban pedig kuruzslásért ítélték el.