Gyurcsányéknak elege lett a momentumos gödi polgármesterből, előrehozott választás lehet a gödi baloldali belháborúból

Vágólapra másolva!
Miután Balogh Csaba alpolgármestereinek visszahívását kezdeményezte, az érintettek korrupciós ügyeinek nyilvánosságra hozásával fenyegették meg a momentumos polgármestert. Ezzel borítékolható: az alpolgármesterek eltávolítását tárgyaló, hétfői testületi ülésen robbanni fog a gödi baloldal kényszerházassága.
Vágólapra másolva!

Elfajult baloldali belháború

"Eddig tudtuk csendben tűrni a hazug rágalmakat, ideje, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot a valóságról" - írta közös közleményében a DK-s Lőrincz László, és az LMP-s Fülöp Zoltán, akiket korrupciógyanús ügyekkel hozott összefüggésbe Balogh tegnapi bejegyzésében. "Balogh Csaba saját alkalmatlanságát és tehetségtelenségét igyekszik kétségbeesetten elfedni. A fejünkre olvasott vádak vagy teljesen hamisak, vagy pont fordítva igazak" - támadták a gödi városvezetőt, hozzátéve, hogy "a kétségbeesett és elkeseredett kapkodás a polgármesterként elkövetett mulasztásokat hivatott elfedni".

Ezt követően a két megvétózott alpolgármester a szennyest kiteregetve elkezdte a momentumos polgármesterhez köthető kellemetlen ügyeket sorolni. "Hogyan lett egy cégvezetéstől eltiltott személy közbeszerzési tanácsadó Gödön a veszélyhelyzet takarásában?" - tették fel a kérdést arra célozva, hogy a pandémia alatt Balogh a Welsz Tamás-féle Sólyom Airwaysben egykor feltűnő Lucsik Jánoshoz köthető Iglu Ltp Kft.-vel kötött önhatalmúlag szaktanácsadói szerződést. Mint ismert, a baloldalhoz erősen köthető Welsz Tamás Simon Gábor MSZP-s vezető korrupciós ügyében is komoly szerepet játszott. Miután az ügy kirobbant, öngyilkos lett.

Nemcsak a gyanús üzleti kör felbukkanása vet fel komoly kérdéseket, hanem a kiválasztott cég megbízhatósága, ugyanis Lucsikot eltiltották a cégvezetéstől.

- fenyegették meg alpolgármesterei Baloghot, arra utalva, hogy nem ez az egyetlen botrányos ügy körülötte.

Pillanatkép a gödi baloldal vezető politikusairól az önkormányzati választást követően. Tényleg csak pillanatképnek bizonyult Forrás: Facebook

Közös közleményükben továbbá tagadták a polgármester állításait, szerintük

  • Fülöp Zoltán sosem volt megbízva a gyárral való tárgyalásokkal, ellenben Balogh Csaba tanácsadójával, Borbíró Mihállyal.
  • Lőrincz László pedig semmiféle dokumentum felett nem rendelkezett, és nem hagyott jóvá kivitelezéseket.

Az alpolgármesterek úgy látják, ezzel Balogh Csaba méltatlanná vált Göd vezetésére. "A továbbiakban nem tudjuk nevünket adni Balogh és a Momentum ámokfutásához" - szögezték le, ami azt jelenti, hogy szinte

biztosan robbanni fog a baloldali kényszerkoalíció Gödön.

Balogh, illetve alpolgármesterei és a képviselő-testület között régóta rossz a viszony, amit jól mutat, hogy a momentumos polgármester a veszélyhelyzet alatt megpróbálta már eltávolítani beosztottjait. A városvezető ténykedését autokrata vezetési stílusa, csekély együttműködési hajlandósága, valamint a Momentum pártérdekeinek gátlástalan képviselete miatt bírálja a belső ellenzéke.

Hétfőn tárgyalják az indítványt

Ahogy beszámoltunk róla, Balogh korrupciós ügyekre hivatkozva alpolgármestereinek leváltását kezdeményezte a képviselő-testületnél. Lőrincz László állítása szerint a valódi teljesítés ellenőrzése nélkül fogadott el és írt alá teljesítésigazolást, a nem szerződésszerű teljesítés orvoslását pedig felkérésre sem hajtotta végre. Fülöp Zoltán pedig szerinte nem tudott felmutatni eredményeket a Samsung köré helyezendő mérőállomások beszerzésének előkészítése és a korábbi városvezetés ügyeinek átvilágítása kapcsán.

A tervek szerint hétfőn kerül a képviselő-testület elé Balogh indítványa. Mivel a gödi testületben meglehetősen kuszák az erőviszonyok, erősen kérdéses, mi lesz az akció kimenetele. Jelenleg a négy kormánypárti képviselővel szemben egy erősen megosztott baloldal áll, így közel sem biztos, hogy átmegy a javaslat a testületen. Az alpolgármesterek reakciójából gyanítható, hogy szakítás lesz a felek között, ami akár időközi választás kiírásához is vezethet.