Barna medvét láttak Érsekvadkertnél

Vágólapra másolva!
Többen arról beszélnek Érsekvadkerten, hogy egy barna medve járja a környező erdőket. A feltételezést alátámasztja Bakó Norbert fakitermelő is, aki a közösségi oldalán osztotta meg az állattal való találkozás részleteit, egy fotó társaságában - számolt be a nool.hu.
Vágólapra másolva!

A fakitermelő pénteken este fél 6 körül Érsekvadkert és Dejtár között, a Lókos mellett egy erdei úton futott össze a vadállattal.

– írta Bakó Norbert. Hozzátette: "Senkiben nem szeretnék pánikot kelteni, nincs is rá semmi ok, viszont szeretnék mindenkit elővigyázatosságra inteni!"

Az ügyben a lap megkereste dr. Őszi Attila Csabát, a község polgármesterét is. Kérdésükre válaszolva elmondta, hogy egyelőre nem rendelkezik hivatalos információval az esettel kapcsolatban.

Úgy tudni, a helyiek egyelőre arra várnak, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának szakértője megerősítse a barnamedve jelenlétét Érsekvadkert környékén.

Idén ez már a harmadik medveészlelés Nógrád megyében. Először április közepén, a nyikom-bérci Gortva birtok közelében készült vadkamera felvétel egy anyamedvéről és bocsairól, egy hónappal később pedig valószínűleg ugyanezt a medvecsaládot látták Etes és Ságújfalu között lévő erdős területen.