Kiderült: semmi köze a Mentőszolgálathoz az MSZP reklámvideójában magát mentősnek mondó asszonynak

Vágólapra másolva!
Vasárnap megjelent egy videofelvétel az MSZP közösségimédia-oldalán, amelyben egy nő azt állította magáról, hogy „főállásban mentőtiszt". A videóban szerepelt az MSZP egyik országgyűlési képviselője, Korózs Lajos is. Az állítólagos mentősnő elképesztő hazugságokat állított, amit természetesen azonnal átvett az összes baloldali propagandamédium, az Indextől kezdve a 24-ig. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán cáfolta, miszerint ő „főállású mentőtiszt". A nőt egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és nem szerepel sem az OMSZ, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában. Az Origo Tóth Bertalan pártelnököt kérdezte, szeretnénk megtudni, mit gondol erről a csalásról.
Vágólapra másolva!

A drámainak szánt felvételen az MSZP egyik országgyűlési képviselője, Korózs Lajos, aki nem mellesleg a Népjóléti bizottság elnöke is, az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt jelentkezett, majd beszélgetett egy N. Athina nevű nővel. N. Athina a videóban azt állította magáról, hogy „főállásban mentőtiszt", illetve már „43 éve mentősként dolgozik". (Nagyon fontos részlet: a videóban a nő az OMSZ székháza előtt beszél, nyilvánvalóan azt a látszatot erősítve, hogy mentős. Amiről kiderült, hogy hazugság.)

A nő hátborzongató, ugyanakkor teljesen abszurd dolgokat mondott, mint például: „tíz nap alatt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt", továbbá „egy olyan tumoros beteg illetőt is hazaküldtek, akinek csak félig volt összevarrva a hasa".

Az első hallásra is nyilvánvalóan hazug videót megosztotta a Facebook-oldalán Tóth Bertalan, az MSZP jelenlegi elnöke is.

Forrás: FACEBOOK

Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán, hétfőn cáfolta a felvételen elhangzottakat, nevezetesen, a videóban szereplő nőnek nincs köze az OMSZ-hez, „N. Athinát furcsa módon egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában".

Az Origo a botránnyal kapcsolatban megkereste az MSZP elnökét, Tóth Bertalant. Kíváncsiak vagyunk, hogy a politikai szándékú hamisításról mit gondol. Cikkünk megjelenéséig azonban nem kaptunk választ Tóth Bertalantól. Ha válaszol, akkor azt természetesen azonnal közöljük.