Koronavírus: 1183 aktív eset van Magyarországon a vasárnapi adatok szerint

2020.06.07. 10:11

Újabb 18 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4008 főre módosult a beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt 1 idős, krónikus beteg, ezzel a halálos áldozatok száma 546 főre nőtt, 2279-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1183 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, a halálos áldozatok 59 százaléka, a gyógyultaknak pedig 48 százaléka budapesti. Jelenleg 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy a portálon fogalmaznak, a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása - hangsúlyozták.

Szükség van a készültség fenntartására

Emlékeztetnek, hogy a parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját.

Védőmaszkot viselő nő Budapest belvárosábanFotó: Csudai Sándor - Origo

A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz - írták.

A halálos áldozatok adataiban lakcímkorrekció történt. Eszerint a vidéki lakcímmel rendelkező áldozatok száma 221, a budapesti lakcímmel rendelkezők száma 325.