Koronavírus: 1183 aktív eset van Magyarországon a vasárnapi adatok szerint

Koronavírus, vírus, Budapest, enyhítés, kijárási korlátozás enyhítése, újranyitás, újra nyitás, maszk, arcmaszk, védőmaszk
Védőmaszkot viselő nő Budapest belvárosában.
Vágólapra másolva!
Újabb 18 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4008 főre módosult a beazonosított fertőzöttek száma - írja a kormányzati tájékoztató portál. Meghalt 1 idős, krónikus beteg, ezzel a halálos áldozatok száma 546 főre nőtt, 2279-en pedig már meggyógyultak.
Vágólapra másolva!

Az aktív fertőzöttek száma 1183 fő. Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, a halálos áldozatok 59 százaléka, a gyógyultaknak pedig 48 százaléka budapesti. Jelenleg 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Ahogy a portálon fogalmaznak, a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása - hangsúlyozták.

Szükség van a készültség fenntartására

Emlékeztetnek, hogy a parlament megkezdte a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatok vitáját.

Védőmaszkot viselő nő Budapest belvárosában Fotó: Csudai Sándor - Origo

A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor

- írták.

A halálos áldozatok adataiban lakcímkorrekció történt. Eszerint a vidéki lakcímmel rendelkező áldozatok száma 221, a budapesti lakcímmel rendelkezők száma 325.