Itt vannak a nemzeti konzultáció újabb kérdései

DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. május 11. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyulés plenáris ülésén 2020. május 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A gyermeket nevelő családok internethasználatára, a hazai turizmus népszerűsítésére és járványügyi figyelőszolgálatra vonatkozó újabb kérdéseket is bejelentett a hamarosan induló nemzeti konzultációból a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati videóüzenetében.
Vágólapra másolva!

A következő nemzeti konzultáció újabb kérdéseit jelentette be Dömötör Csaba szombat délelőtt a kormány közösségi oldalán közzétett videóban. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, hogy a digitális tanrend bevezetése nagy erőfeszítést jelentett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is.

Köszönetet mondva helytállásukért hangsúlyozta: a fokozott internethasználat anyagi értelemben is nagy terhet jelent, ezért azt kérdezi a kormány, hogy

támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején ingyenes legyen az internet használata az iskolás gyermeket nevelő családoknak, valamint a tanároknak.

A brüsszeli járványügyi szervezet nem észlelte időben a veszélyt

A közös teherviselés kapcsán azt is kérdezik, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal az alapelvvel, miszerint a bankoknak és a multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez?

Kiemelte: arról is szeretnének párbeszédet folytatni, hogy a magyarok támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédő programokat, és

egyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását, illetve népszerűsíteni a belföldi turizmust.

– A brüsszeli járványügyi szervezet nem észlelte időben a járványveszélyt, még akkor is mérsékeltnek nevezte a vírus kockázatát, amikor már "itt volt a baj" — mondta Dömötör Csaba. Éppen ezért azt a kérdést is felteszik, hogy

szükség van-e egy állandó, magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra?

Mivel olyan kérdésekről van szó, amelyekről valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye, mindenkit arra biztatunk, hogy mondja is el – tette hozzá Dömötör Csaba.

A kérdőívet postai úton, és később az interneten is ki lehet majd tölteni.