Bosszúból majdnem vízbe fojtottak egy férfit, mert nem adott cigarettát

2020.06.04. 20:11

Egy hónapra elrendelték a letartóztatását annak a két fiatalnak, akik egy borsodi községben megvertek, majd egy vízelvezető árokba löktek egy férfit, mert nem kaptak tőle cigarettát. Mivel kis híján megölték, akár több évre is börtönbe, illetve javítóintézetbe kerülhetnek.

A két kamasz tavaly június 27-én este leszólított egy férfit, és cigarettát kértek tőle. Mivel a férfi nem adott nekik, összevesztek vele, majd lökdösni, és ütni kezdték. A férfi hiába állt fel és próbált továbbmenni, a fiatalok követték.

Egy hídon érték utol, ahonnan az alatta lévő

vízelvezető árokba lökték, melyben körülbelül 30-40 cm magasan állt a víz. Utána ugrottak, majd miközben a hátára támaszkodtak, fejét a vízbe nyomták, és ütni kezdték. A férfi hiába próbált kiszabadulni a szorításukból,

a két fiatal nem kegyelmezett neki. Csak akkor hagyták abba a verést és a fojtogatást, amikor egy járókelő tetten érte őket, és rájuk szólt.

A férfi a bántalmazás miatt súlyos bordatörést szenvedett.

A két fiatal ellen eljárást indítottak, egyikük, négy, a másik fiú akár 10 évet is kaphat.

Mivel a bíróság szerint mindkettejüknél fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítás meghiúsításának veszélye,  elrendelték a letartóztatásukat.

A két kamasz, és ügyvédeik fellebbeztek a döntés ellen.