Zavargások az Egyesült Államokban: az amerikaiak többsége támogatja a katonaság bevetését

Vágólapra másolva!
Egy friss közvélemény-kutatás szerint az amerikai szavazók nagy többsége - köztük a demokrata szavazók többsége - támogatja, hogy a Nemzeti Gárdát bevetik a zavargásokra válaszul (sőt, a kutatás nem is használja a zavargás szót, tiltakozásokat és tüntetéseket említ). A többség azt is támogatja, hogy a hadsereget is bevessék - írja a Breitbart.
Vágólapra másolva!

A Morning Consult kutatása egyértelműen igazolja, hogy a csendes többség Donald Trump elnök mögött van - az elnök is így értékelte az eredményt.

A kutatás szerint 71 százalék támogatja a Nemzeti Gárda bevetését a tüntetések és tiltakozások ellen (a Breitbart kiemeli, hogy a kutatás nem használta a zavargás szót, vagyis az amerikaiak többsége szerint szó sincs már békés tüntetésekről, csak erőszak, gyújtogatások és zavargások vannak), 58 százalékuk a hadsereg bevetését is támogatja.

A republikánusok nagyobb arányban állnak a Nemzeti Gárda városokba küldése mellett, de még a demokrata szavazók 63 százaléka is támogatja ezt.

Érdekesség, hogy még az afroamerikai szavazóknál sincsenek többségben a Nemzeti Gárda bevetését ellenzők: 43 százalékuk ellenzi valamilyen formában, 42 százalék támogatja, a többiek bizonytalanok vagy nem válaszoltak.