A Jobbik politikusa azzal dicsekszik, hogy Soros szervezetének vezetőjével levelezett

Vágólapra másolva!
A legnagyobb közösségi oldalon dicsekedett Varga Zoltán Péter, a dunakeszi körzet jobbikos választókerületi elnöke azzal, hogy levelezést folytat Soros György egyik legfontosabb szervezetének, a Transparency Internationalnek a jogi vezetőjével. 
Vágólapra másolva!

Már nyíltan Sorossal dicsekszenek

"Ligeti Miklóssal leveleztem két hete. Akkor most mi vagyok?" - így dicsekedett Varga Zoltán Péter egy internetes bejegyzés alatt azzal, hogy kapcsolatban van a Soros-féle Transparency Internationallel. A posztot közzétevő szolnoki Jobbik-elnök, Szotyori-Lázár Zoltán ironikusan úgy reagált erre, hogy párttársa "levelező tagozatos Soros-ügynök" lett. Apróbb ellentmondás, hogy írásában elismerte, hogy a szervezet bevételének jelentős része az amerikai milliárdostól származik.

Forrás: Facebook

Áprilisban számoltunk be róla, hogy már a 2018-as parlamenti választás előtt intézményes kapcsolat alakult ki a Jobbik és a Transparency International között. Ez onnan derült ki, hogy Szotyori-Lázár Zoltán elszólta magát: arról írt, hogy a Jobbik Antikorrupciós Munkacsoportjának vezetőjeként "összekötő" volt a párt és a Soros-közeli szervezet között. Ez olyan szempontból volt meglepő, hogy először csak a parlamenti választást követően került szóba a szervezet "Soros-kapcsolata", Volner János volt frakcióvezető beszélt akkor erről.

Miután mindezt megírtuk, Szotyori-Lázár ironikusnak szánt posztban reagált cikkünkre. Azt, hogy mennyire felkavarta lelki világát az írás, mi sem mutatja jobban, minthogy még egy bejegyzést szánt a témának. "A párt Antikorrupciós Munkacsoportjának vezetőjeként jó kapcsolatot alakítottam ki a világ legnagyobb korrupcióellenes civil szervezete, a Transparency International (TI) magyar szekciójával" - dicsekedett el a Soros-kapcsolattal oldalán Vona Gábor keresztfia, ez alá kommentelt Varga Zoltán Péter.

Az ozorai csoport is feloszlott

Amíg a Jakab-féle pártvezetéshez lojális politikusok azon versengtek, ki áll közelebb Soros Györgyhöz, újabb jobbikos alapszervezet oszlatta fel magát.

"Nem kívánunk részt venni abban a rombolásban, amit Jakab Péter és bandája művel, akik szűk négy hónap alatt többet ártottak a Jobbiknak, mint bárki az elmúlt években" - Tischler Csaba, az ozorai csoport vezetője így jelentette be, hogy miután az alapszervezet valamennyi tagja kilépett a Jobbikból, a csoport megszűnt. A politikus úgy látja, hogy

Jakabék az egykori nemzeti pártot egy szélsőbaloldali alakulattá züllesztették.

Ahogy az a közlemény szövegéből kiderült, Sneider Tamás volt elnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely képviselők távozása volt számukra az utolsó csepp a pohárban.

Forrás: Facebook

Miután a Jakab Péter-féle, új pártvezetés totális háborút hirdetett a Jobbik régi értékei (logóügy, ideológiamentes politika meghirdetése) és a belső ellenzék ellen, óriási ellenállás alakult ki a szervezetben.

Múlt héten Sneider Tamás, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely viharos körülmények között, összehangolva jelentették be kilépésüket a Jobbik parlamenti frakciójából: mindhárman keményen bírálták a pártvezetés diktatórikus módszereit. Farkas például párton belüli lehallgatásokról, megfigyelésekről és besúgó rendszer kiépítéséről írt posztjában.

Erre hivatkozva lépett ki két tag a párt zalaegerszegi csoportjából, aminek következtében az alapszervezet megszűnt.