Kiengedték a börtönből Kaiser Edét

2020.06.01. 09:24

Hétfőn reggel kiengedték a Kozma utcai börtönből Kaiser Edét, akit korábban tévesen életfogytiglanra ítéltek a móri mészárlásért. 2002-ben két férfi bement az Erste Bank móri fiókjába, majd nyolc embert meggyilkoltak. Kaiser Edét 2005-ben ítélték jogerősen életfogytiglanra, majd 4 évvel később felmentették. Más rablások miatt azonban így is 18 évet kapott.

Ma reggel, 9 óra után pár perccel kiengedték a börtönből Kaiser Edét. A férfin fekete póló és farmernadrág volt, mindössze egy fekete táska volt nála.

Kaiser Ede így szabadult a börtönből - a képre kattintva galéria nyílik.Fotó: Koncz Márton - Origo

Az ügyvédje ment elé, és ő is vitte el a Kozma utcai börtön elől egy fehér BMW terepjáróval. 

Egy amatőr régész tisztázta Kaisert

2002. május 9-én két férfi ment be a móri Erste Bankba, hogy kirabolják. Közben 8 embert gyilkoltak meg. Az ügyben a Fővárosi Bíróság 2004 decemberében még Kaiser Edét mondta ki bűnösnek. A Fővárosi Ítélőtábla 2005-ben jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

Kaiser Ede, már szabadon - a képre kattintva galéria nyílik.Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ügyben akkor történt változás, amikor egy amatőr régész megtalálta az egyik valódi elkövető tárgyait egy erdőben elásva. A hatóságok ezek után elfogták a két igazi gyilkost, Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet. Előbbi a börtönben végzett magával.

Kaiser Ede a bíróságonForrás: MTI/Soós Lajos

Kaiser Ede ügyében 2008-ban rendeltek el perújítást, majd 2009-ben mondta ki a bíróság, hogy nem ő a móri gyilkos. Ezenkívül azonban több rablásért és lopásért is elítélték. A férfi és társai még 1999 márciusa és 2000 júniusa között törtek be bevásárlóközpontokba, 2001-ben pedig egy budaörsi pénzszállítót akartak kirabolni a társával, Hajdú Lászlóval.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK