Nyilatkozott a villamoson megölt fiatallal utazó barát

2020.05.31. 10:53

Az önfeledt szülinapi ünneplés helyett Lakatos Márk a temetőben látogatta meg legjobb barátja sírját. Pedig kora tavasszal Sz. Gábor még úgy tervezte, hogy Márk születésnapján együtt buliznak - írja a Vasárnapi Blikk.

Nincs nap, hogy ne gondolnék a legjobb barátomra, és arra, hogy a gyilkosa akár engem is megölhetett volna. Azóta nem ültem a 28-as villamoson, pedig az visz ki az Újköztemetőbe, de én inkább buszra szálltam, és kerülővel mentem el Gábor temetésére" 

– mondta a Vasárnapi Blikknek Márk.

Bűnügyi technikusok, vagyis helyszínelők dolgoznak április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfitForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Április 3-án késő este a 28-as villamoson egy 25 éves férfi a barátjával és a kiskutyájával utazott, amikor két férfi és egy nő összeveszett velük a VIII. kerületi Orczy térnél. Az egyikük leköpte a fiatal férfit. Aztán össze is verekedtek.  Az a férfi, aki leköpte az áldozatot, elővett egy kést, és 

mellkason szúrta, a megszúrt fiatal a helyszínen meghalt. 

A villamos vezetője megállította a szerelvényt, a gyanúsítottak leugrottak és elszaladtak. A nő átvette a kést a férfitól, és egy közterületi virágládában eldugta. Eközben a megtámadott férfi kutyája is leugrott a villamosról és elszaladt. 

A rendőrök fél órán belül elfogták a 38 éves D. Károlyt és a 25 éves L. Annát, majd a közeli MÁV-telepen a 43 éves L. Jánost is. 

Barátja állandóan a tragédián gondolkozik

A lap úgy tudja, a két fiatal közös munkahelyükön barátkoztak össze. A tragédiát túlélő fiú azt mondja, semmi sem lesz már a régi. 

Próbálok menekülni az emlékek elől, ami persze képtelenség. Állandóan azon kattogok, ha este csak öt perccel később indulunk el a villamoshoz, akkor Gábor még ma is élne. Még mindig sajog az ütés helye, amit a rám támadó hajléktalantól kaptam. De még így is én jártam jobban, mert életben maradtam. Csak abban bízom, hogy a gyilkost élete végéig börtönbe zárják... A szülinapomon ünneplés helyett kimentem Gábor sírjához, a megivott üveg sört az ő emlékének ajánlottam" 

- tette hozzá. 

Pepsi Hollandiában van

Gábor kutyáját megtalálták, a volt barátnőjéhez került, aki több mint fél éve él Hollandiában. 

Hallottam, hogy Pepsit a fél ország kereste. Miután megkerült, elhatároztam, hogy magamhoz veszem, de a koronavírus-járvány miatt nem jöhettem haza érte" 

– mesélte a Vasárnapi Blikknek Horváth Anna. 

Átmenetileg a barátnőm vigyázott a kiskutyára. Pepsi hetekig nagyon nyugtalan volt, kereste a gazdáját, de amint megnyílt a határ, elhozták hozzám, Hollandiába. Pepsi az első napokban zavartan viselkedett, nem tudta, hol van, mi történt vele. Esténként mindig felriadt, de már megnyugodott. Állandóan a sarkamban jár, ha sétálni viszem, akkor sem távolodik el tőlem. Úgy tervezem, egy hónap múlva hazamegyek Budapestre, akkor Pepsivel együtt kimegyünk Gabihoz a temetőbe, és viszek egy csokor virágot a sírjára" 

- tette hozzá.

Letartóztatták a gyilkost és társait

A bíróság április 6-án 30 napra elrendelte a két gyanúsított férfi letartóztatását, a nő esetében bűnügyi felügyeletről döntöttek. 

Május 7-én a két férfi letartóztatását három hónappal meghosszabbították, 

tekintettel a bűncselekmény jellegére, kiemelkedő tárgyi súlyára, a gyanúsítottak életmódjára és rendezetlen személyi körülményeire, valamint a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére. 

Mindhárom gyanúsított hajléktalan. 

A nő prostitúcióból él, a két férfi többszörösen büntetett előéletű. A gyilkossággal gyanúsítható férfi többszörös visszaeső, feltételes szabadságra bocsátás és más büntetőeljárások hatálya alatt követte el tettét, idén januárban szabadult.