1201-re csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Vágólapra másolva!
3867 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, és meghalt 7 idős krónikus beteg, írja a kormányzati tájékoztató portál. 26 új beteg van, az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az áldozatok 59 százaléka budapesti.
Vágólapra másolva!

Újabb 26 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Meghalt újabb 7 krónikus beteg. Ezzel 524 főre emelkedett a vírus miatt meghaltak száma, 2142-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1201 főre csökkent.

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az áldozatok 59%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti.

414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 22-en vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, írja a portál, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet.

Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.

Már Budapesten is megnyithattak az éttermek és a vendéglátóhelyek belső terei, és már látogathatók a szabadtéri kulturális és sportrendezvények - olvasható a legfrissebb tájékoztatásban.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így

más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és többezres haláleseteket.

A járványveszély azonban nem múlt el, ezért a járványügyi készültséget a veszélyhelyzet után is fenn kell tartani.