Nem kapok levegőt - ezt kiabálta az egyik sérült a főúton Balatonkenesénél

Balatonkenese, 2020. május 28. Összetört kisbusz és tehergépkocsi, miután összeütköztek Balatonkenese külterületén, a 710-es főúton 2020. május 28-án. A mikrobuszban öten meghaltak, négyen megsérültek. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Kora hajnalban utaztak egy pesti, építkezéssel foglalkozó cég munkásai a Balatonra, amikor kisbuszuk előzni kezdett a 710-es főúton, majd frontálisan összeütközött egy teherautóval. A buszban utazó 9 ember közül egy kirepült, nyolc embert pedig a katasztrófavédelem szakemberei szabadítottak ki a roncsok közül feszítővágóval. A csapat nagyon összetartó volt, a hétvégén is együtt bográcsoztak volna a főnökükkel – tudta meg a Ripost. A balesetben öten meghaltak, négyen életveszélyes állapotban vannak. Egyikükre súlyos gerincműtét vár.
Vágólapra másolva!

A Ripost elérte az egyik súlyos sérült rokonát. Ő azt mondta, évek óta ott dolgozott családtagja a pesti cégnél, a főnökkel is nagyon jó viszonyban voltak a beosztottak.

mondta a Ripostnak az asszony, hozzátéve, hogy úgy tudja, a balesetben az 50 éves sofőr is meghalt.

Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Az áldozatok 35 és 50 év közöttiek voltak, a sérültek között egy 17 éves borsodi fiú is van.

A pótkocsis teherautó téglákat szállított, ezért nem volt esélye manőverezni, és ezért volt olyan súlyos a katasztrófa.

Az ütközésben vétlen sofőr is teljesen összeroppant, a helyszínen azt mondta: szörnyű látvány fogadta, amikor kiszállt autójából, az egyik sérült azt kiabálta: nem kap levegőt.