A Fidesz a Közbeszerzési Hatósághoz fordul Pikó András 1 milliárdos közétkeztetési szerződése miatt

Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP józsefvárosi frakciója a Közbeszerzési Hatósághoz fordul, mivel Pikó András kétes módon, a veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva egymaga döntött egy céggel való szerződéskötés mellett és írt azzal alá nagy összegű szerződést - derül ki a nagyobbik kormánypárt VIII. kerületi csoportjának közleményéből.
Vágólapra másolva!

⁣A szerződés tárgya a kerületi közétkeztetés volt, amelyre ebben az évben közel 1 milliárd forint szerepel a költségvetésben ⁣⁣- írták. Egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy minden jel szerint

a közbeszerzési eljárást nélkülöző módon, aggályos érveléssel kötötte meg a szerződést a polgármester.

Azt sem a nyilvánosság, sem a képviselők nem ismerhették meg, ugyanis a józsefvárosi önkormányzat nem tette közzé, és képviselői kérésre sem adta ki, így nem lehet tudni, ki kapta a nagy értékű megbízást. A Fidesz-KDNP frakciója ezért arra kéri a hatóságokat, hogy kötelezze a Pikó András vezette józsefvárosi polgármesteri hivatalt arra, hogy az átláthatóan és jogszerűen működjön, és ne titkolózzon a nagy értékű szerződés ügyében. ⁣⁣

A napokban számoltunk be róla, hogy Pikó András nem hívta le a városrésznek megítélt egymilliárd forintos kormányzati támogatást. A támogatást korábban megszerző Kocsis Máté volt polgármester, jelenlegi Fidesz-frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy "ezt a pénzt megkaptuk, Pikó András pedig elkótyavetyélte."

A józsefvárosi Fidesz-KDNP szerint

az új, baloldali polgármester máris sok kárt okozott.

Nem fogjuk szó nélkül hagyni, hogy Pikó András és csapata lerombolja Józsefváros eredményeit, és újra elgettósítsa a kerületet, átláthatatlan döntéseivel megkárosítsa az itt élőket - írták közleményükben.