Részegen okozott halálos autóbalesetet egy férfi Ajkánál

Vágólapra másolva!
Részegen vezetteaz  autóját hétvégén az a 30 éves férfi, aki halálos autóbalesetet okozott Ajka környékén. A bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, de az ügyész súlyosabb kényszerintézkedés érdekében fellebbezett.
Vágólapra másolva!

Május 24-én este fél tizenegy körül, a 7309-es számú út 3. kilométerszelvényénél a 30 éves férfi részegen vezetett. Ajka-Padragkút felől tartott Ajka felé.

Az autó áttért a szembejövő sávba, ahonnan egy szabályosan érkező autóval összeütközött.

Forrás: police.hu

A vétlen autó 48 éves sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

A nyomozás során kiderült, hogy a baleset a részegen vezető sofőr miatt történt, ezért a nyomozók

halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés miatt hallgatták ki a férfit gyanúsítottként, ami a törvény szerint akár 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Forrás: police.hu

Az ügyészség a próbaidő alatt álló férfi letartóztatását javasolta a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójának azzal, hogy telekommunikációs eszköz használatával tartsák meg a tárgyalást. Így személyes találkozásra nem került sor. Az ügyész és a gyanúsított is online vettek részt az ülésen.

A bíróság szökés és bűnismétlés veszélye miatt tartotta indokoltnak a letartóztatást, de ezek elkerülésére elegendőnek tartotta a 30 éves férfi bűnügyi felügyeletének elrendelését.

A végzés még nem végleges, mert az ügyész súlyosabb kényszerintézkedés elrendelése miatt jelentett be fellebbezést - írta közleményben a Veszprémi Főügyészség.