Megerősítették: péntektől a fővárosban is nyitnak az éttermek, kávézók belső részei

Koronavírus, vírus, Nyíregyháza, kijárási korlátozás enyhítése, enyhítés, 2020.05.04., maszk, arcmaszk, védőmaszk
Nyíregyháza, 2020. május 4. Vendégek ebédelnek egy étterem teraszán Nyíregyházán a Dózsa György utcában 2020. május 4-én. A koronavírus-járvány miatti korlátozások Budapesten és Pest-megyén kívüli részleges feloldása értelmében vidéken ismét kinyithattak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Már péntektől megnyílhatnak a budapesti éttermek belső részei is, már nem csak a kinti teraszokon lehet fogyasztani. A Pestisrácok.hu értesüléseit a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője megerősítette.
Vágólapra másolva!

Farkas Örs közölte: május 29-től már valóban megengedett a budapesti vendéglátóhelyek, éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék és presszók belső zárt tereiben is a tartózkodás, valamint a megrendelt ételt és italt az eddigi szabályoktól eltérően már a helyszínen, a benti légtérben is el lehet fogyasztani. Mindez ugyanígy igaz a szállodák által üzemeltetett vendéglátó helyiségekre is. A dolgozóknak természetesen maszkot kell viselniük és kötelező a védőtávolság betartása is csak úgy, mint vidéken – hangsúlyozta Farkas Örs.

Vendégek ebédelnek egy étterem teraszán Nyíregyházán. Forrás: MTI/Balázs Attila

A PestiSrácok kérdésére a szóvivő elmondta, Budapesten is nyithatnak és látogathatóak péntektől a szabadtéri játszóterek, ezzel pedig a főváros lényegében utolérte a vidéket a szabályozásokat illetően.

A szóvivő kiemelte, az időben meghozott járványügyi döntéseknek köszönhetően Magyarország eddig sikeresen védekezett a koronavírussal szemben, azonban a vírus még mindig jelen van, így mindenkinek továbbra is oda kell figyelni, hogy betartsa a vírus elleni védekezés érvényben lévő szabályait.