Jogerősen pert vesztett Márki-Zay Péter, miután kormánytisztviselőket járatott le

Botka László, Márki-Zay Péter szeged zászló
Vágólapra másolva!
Megsértette Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla járási hivatalvezető jó hírnevét. A politikusnak 400-400 ezer forintot kell fizetnie nekik - ezt állapította meg jogerős ítéletében a Szegedi Ítélőtábla a Promenad.hu cikke szerint. Mint ismert, Márki-Zay Péter korábban többször nyomás alá próbálta helyezni az ügy bíráit.   
Vágólapra másolva!

A megyei kormányhivatal közleménye szerint Márki-Zay Péter

  1. valótlanul állította azt Facebook-bejegyzésében, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és a Szegedi Járási Hivatal vezetője úgy adott olasz szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel;
  2. a hódmezővásárhelyi polgármester jogsértően állította, hogy döntésükkel hozzájárultak a hódmezővásárhelyi gyerekek mérgezéséhez, ezért a Legfőbb Ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért.

Az ítélőtábla amellett, hogy megállapította a jó hírnév megsértését, eltiltotta Márki-Zay Pétert a további jogsértéstől is. A bíróság, nem engedve a politikus zsarolásának és fenyegetésének, jogerős döntésével kimondta:

a munkájukat végző közigazgatási szakemberek nem lehetnek nemtelen politikai támadások célpontjai és áldozatai.

A Soros-közeli Transparency International tavaly decemberi rendezvényén Hódmezővásárhely baloldali vezetője kijelentette, listázni fogja a neki nem tetsző ítéleteket hozó "vérbírókat". "Majd a Vérbíró.hu-t elindítjuk, és előbb-utóbb elszégyellik magukat [az érintett bírák]" - fogalmazott a politikus, aki rendszeresen foglalkozik az igazságszolgáltatással.

Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla járási hivatalvezető a részükre megítélt 400-400 ezer forint sérelemdíjat a hódmezővásárhelyi kórház részére, jótékony adományként ajánlják fel. A pervesztes hódmezővásárhelyi polgármesternek 15 napon belül kell megfizetnie a sérelemdíjat – közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata.
Márki-Zay Pétert ismét jogerősen elítélték Forrás: Facebook

Márki-Zay Péter közösségi oldalán reagált az ítéletre, "koncepciós pernek nevezve" azt. Indulatos írásából kiderült, hogy támogatásokból fogja kifizetni büntetését. "Ezt csakis az Önök által decemberben nyújtott anyagi támogatásból tudom megtenni" - írta a baloldali polgármester, aki nem először szervezett gyűjtést saját maga megsegítésére.