Rendőrt hívott, majd rájuk uszította a kutyáját egy szabolcsi férfi

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Ma áll bíróság elé az a férfi, aki azzal hívta a rendőröket szombat este, hogy egy italbolt előtt többen megverték. Miután a részeg férfi meglátta a segítségére érkező körzeti megbízottakat, rájuk uszította a kutyáját.
Vágólapra másolva!

Május 23-án este kilenckor rendőri segítséget kért egy 39 éves szabolcsi férfi. Azt állította, hogy egy italbolt előtt többen megverték. A férfi a bejelentés után elment kutyát sétáltatni, így a rendőrök nem találták a lakásán. A megalapozott gyanú szerint a részeg férfi,

miután az utcán meglátta a rendőröket, szidni kezdte őket és az addig pórázon lévő nagytestű kutyáját elengedte és rájuk uszította.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy adja át nekik az iratait, de ezt a férfi nem akarta és megpróbált elmenni a helyszínről, ekkor a karjánál fogva visszatartották. A részeg férfi ekkor

tovább uszította a kutyáját a rendőrökre, így a kutya egyikük lábát és karját is megharapta,

ezzel nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva. A kutyát lefogták a rendőrök és felszólították a részeg gazdáját, hogy kösse meg és zárja be az állatot.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

Neki pedig azt mondták, hogy elő fogják állítani. A férfi bevitte az udvarra a kutyát, bezárta a kaput, majd újra a rendőrökre uszította a kutyát. A rendőrök benyomták a kaput, ezért a kutya újra rájuk támadt.

Végül gázspray-vel ártalmatlanították a kutyát, a gazdát pedig megbilincselték és előállították,

annak ellenére, hogy a férfi továbbra is ellenállt és folyamatosan trágár, becsületsértő kifejezésekkel szidta és fenyegette a rendőröket.

Forrás: Origo

Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, és

hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és két rendbeli becsületsértés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését és védőjével együtt panasszal éltek a gyanúsítás, és az őrizet elrendelése ellen.