A kormány ma benyújtja a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot

2020.05.26. 14:39

A kormány ma benyújtja az Országgyűlésnek a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló törvényjavaslatot - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője hétfői közleményében. A nagyobbik kormánypárt bocsánatkérést vár a baloldali pártoktól és politikusoktól, amiért rossz hírét keltették Magyarországnak a világban.

Szégyelljék magukat, akik diktatúrát kiáltottak, és kérjenek bocsánatot!

- így reagált a Fidesz arra, hogy a koronavírus-törvény elfogadását követően a baloldali politikusok egy emberként diktatúrázták Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt.

Gyurcsány Ferenctől Szabó Tímeán és Tóth Bertalanon keresztül Jakab Péterig bezárólag kérjenek bocsánatot a baloldali politikusok Magyarországtól és a magyar emberektől a világjárvány idején tanúsított viselkedésükért.

- követelték tőlük. A nagyobbik kormánypárt úgy látja, hogy most igazán nagy szükség lett volna az összefogásra, de a baloldal nem támogatta sem a veszélyhelyzet meghosszabbítását, sem a járványügyben meghozott fontos intézkedéseket, és támadták azokat a szakembereket, akik védték az emberek életét, egészségét és biztonságát. "A baloldal ismét bebizonyította, hogy a bajban nem lehet rájuk számítani!" - zárul a közlemény.

Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tartForrás: MTI/Vasvári Tamás

Mint ismert, a koronavírus-törvény megszavazásával a kormány extra jogosultságokat kapott a parlamenttől annak érdekében, hogy sikeresen tudja kezelni a válságot. Bár a kabinet többször hangsúlyozta, hogy a különleges felhatalmazást csak addig veszi igénybe, amíg azt a járványügyi helyzet indokolja, ezt a baloldal nem vette figyelembe. Politikusaik és médiájuk egymással versenyezve teljhatalmazták és diktatúrázták az országot.