Bosszúból verte agyon lapáttal segítőjét egy férfi

2020.05.26. 14:51

Többször meglopta azt az idős férfit, egy férfi aki évekig segített rajta. Amikor azonban támagatója feljelentette, mert meglopta, bosszúból megölte.

A férfi nagyon szegényes körülmények között élt, ezért egy közel 90 éves férfi és élettársa pártfogásába vette és évek óta ház körüli munkákat adott a férfinak és ennivalót. A segítségük ellenére a férfi többször meglopta az idős segítőjét, ami miatt több eljárás is zajlott már ellene.

Az egyik eljárás miatt azonban annyira megharagudott az idős férfire, hogy bosszúból meg akarta ölni.

Ezért ment tavaly március egyik éjszakáján az idős pár házához, ahol a padláson keresztül bejutott a házba.

IllusztrációForrás: Shutterstock

A zárt szobaajtó ablakát betörte és bement a hálószobába, ahol 

akit egy lapáttal test szerte, legalább harmincszor megütötte az idős férfit, a bal vállán pedig megszúrta egy késsel.

Később az idős asszonyra is rátámadt és megütötte, aztán meg akarta erőszakolni. Ezután elvette a ház kulcsait, és az idős férfi telefonját és elment.

Az asszonynak eltört a keze, és arcsérülései lettek, férjének azonban olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.  A Pest Megyei Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés, kifosztás és magánlaksértés miatt emelt vádat.