A hétfői kormányülés fő témája a rendkívüli jogrend visszavonását célzó javaslat

Fidesz tisztújító kongresszusa, BOK Sportcsarnok, 2019.09.29.
Varga Judit
Vágólapra másolva!
A hétfői kormányülés fő témája a rendkívüli jogrend visszavonását célzó törvényjavaslat, amelyet kedden terjesztünk az Országgyűlés elé - közölte az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán hétfő délután.
Vágólapra másolva!

Varga Judit rögzítette, hogy a rendkívüli jogrendnek köszönhető, hogy a kormány az elmúlt hetekben gyors és eredményes döntéseket tudott hozni a járvány megfékezésére, így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Felidézte, hogy

Varga Judit igazságügyi miniszter. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hozzátette, hogy Magyarország egy nagyon veszélyes és nehéz időszakon van túl. Ezen időszak alatt a kormány semmilyen segítséget nem kapott "az üzemen kívüli" Parlamentben. Mint írta:

Továbbra is elvárjuk, hogy azok, akik tájékozatlanságból vagy rosszindulatból az álhírterjesztőkhöz csatlakoztak, amikor a kormány emberéletek megmentésén dolgozott, legalább most kérjenek bocsánatot a magyar emberektől, és vonják le a megfelelő következtetéseket! - írta az igazságügyi miniszter, megjegyezve, hogy természetesen nincsenek illúzióik.

Varga Judit hozzátette, hogy a kormány az emberekkel közösen folytatja a munkát, és úgy állítja össze a jövő évi költségvetést, hogy

Magyarország mielőbb túljusson a gazdasági és munkaerőpiaci problémákon,

és visszatérhessünk arra az egészséges növekedési pályára, amelyről a vírus rövid időre letérített bennünket.