Újabb intézkedést hozott Kásler Miklós a betegellátás biztonsága érdekében

Koronavírus, vírus, Budapest, Szent László Kórház, kórház, infektológia, infektológiai osztály, egészségügy, maszk, védőmaszk, arcmaszk, védőfelszerelés, kesztyű, kórterem, beteg, fertőzött
Vágólapra másolva!
Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában álló egészségügyi intézmények számára - írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Vágólapra másolva!

Ennek lényege az, hogy a kórházak csak abban az esetben köthetnek új szerződést magántulajdonban lévő gazdasági társasággal, egyéni vállalkozóval vagy magánszeméllyel, ha azt szakmailag kellően megindokolják, és a kérelmet az EMMI háttérintézményén, az ÁEEK-n keresztül jóváhagyásra felterjesztik az Operatív Törzs vezetőjéhez.

Az Operatív Törzs véleménye alapján pedig végül az EMMI minisztere dönt az adott kérdésben.

Az intézkedés legfőbb célja a betegellátás biztonságának fenntartása, hogy a mostani járványkészültségben a kórházi rendszert ne terheljék hosszú távú szerződések.

Az EMMI vezetőjének ez a rendelkezése

  • a napi ellátásban nem okoz időkésedelmet
  • nem érinti a munkaszerződéses dolgozókat
  • egybevág a kormány azon szándékával, hogy megakadályozza a kórházak újbóli eladósodását.

A rendelkezés nem érinti a már megkötött, hatályos szerződéseket sem, azok alapján a teljesítések továbbra is biztosítottak.