Varga-Damm Andrea: Csak jogellenesen zárhatnak ki a Jobbik-frakcióból

Varga-Damm Andrea
Vágólapra másolva!
Hétfőn kizárhatják Varga-Damm Andreát a Jobbik parlamenti frakciójából, miután szakmai alapon ajánlotta pártjának a nemzetbiztonsági törvénymódosítás megszavazását.
Vágólapra másolva!

A képviselőnő nem adta vissza mandátumát a Jakab Péter-féle Gyurcsány-barát Jobbiknak, ezért próbálhatják meg eltávolítani. A Magyar Nemzetnek azt mondta, csak jogellenesen zárhatják ki.

Varga-Damm Andrea azért javasolta a frakciónak a nemzetbiztonsági törvény módosítását, mert az komoly előrelépést jelent,

mint fogalmazott:

A mostani törvényjavaslat előnye, hogy csak az adatforgalom mértékét – nem pedig a tartalmát – teszi hozzáférhetővé a hatóságok számára - emelte ki.

Varga-Damm Andrea Forrás: Pesti Srácok

Varga-Damm Andrea azt mondta, a törvénymódosítással kapcsolatban egyértelműen szándékos, politikai megrendelésre történő hisztériakeltés zajlott. Hozzátette, hogy ha a Jobbik vezetése hagyott volna magának időt arra, hogy átgondolja, hogyan reagáljanak az akcióra, akkor megnyugtató, szakmai érveléssel, a közjó érdekeit felmutatva nagyjából három mondattal úrrá tudott volna lenni a helyzeten.

- fogalmazott.

A hétfői esetleges kizárásával kapcsolatban elmondta, hogy arra van esély, illetve hogy