Varga-Damm Andrea: Csak jogellenesen zárhatnak ki a Jobbik-frakcióból

2020.05.23. 10:02

Hétfőn kizárhatják Varga-Damm Andreát a Jobbik parlamenti frakciójából, miután szakmai alapon ajánlotta pártjának a nemzetbiztonsági törvénymódosítás megszavazását.

A képviselőnő nem adta vissza mandátumát a Jakab Péter-féle Gyurcsány-barát Jobbiknak, ezért próbálhatják meg eltávolítani. A Magyar Nemzetnek azt mondta, csak jogellenesen zárhatják ki. Varga-Damm Andrea azért javasolta a frakciónak a nemzetbiztonsági törvény módosítását, mert az komoly előrelépést jelent,mint fogalmazott:

A jogszabályok és a gyakorlat szintjén már meg tudunk előzni informatikai behatolásokat, kibertámadásokat és adathalászási kísérleteket. Ám különböző védelmi rendszereket is ki kell alakítani, mivel a hekkerek mindig a hatóságok előtt járnak, ez az egész világon jelen lévő probléma.

A mostani törvényjavaslat előnye, hogy csak az adatforgalom mértékét – nem pedig a tartalmát – teszi hozzáférhetővé a hatóságok számára - emelte ki.

Varga-Damm AndreaForrás: Pesti Srácok

Varga-Damm Andrea azt mondta, a törvénymódosítással kapcsolatban egyértelműen szándékos, politikai megrendelésre történő hisztériakeltés zajlott. Hozzátette, hogy ha a Jobbik vezetése hagyott volna magának időt arra, hogy átgondolja, hogyan reagáljanak az akcióra, akkor megnyugtató, szakmai érveléssel, a közjó érdekeit felmutatva nagyjából három mondattal úrrá tudott volna lenni a helyzeten. Sajnos a frakció vezetése úgy gondolta, hogy rajtam verik el a port - fogalmazott.

A hétfői esetleges kizárásával kapcsolatban elmondta, hogy arra van esély, illetve hogy ha az igazság érdekli a pártvezetést, nem alkalmaz kettős mércét, és nem alkotnak rá külön erkölcsi törvényeket.