A gazdaságvédelmi akcióterv már több mint egymillió embernek nyújt támogatást

Kemenes Cukrászda
Vágólapra másolva!
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára meglátogatott egy cukrászdát, amely jelentkezett a munkahelyvédelmi bértámogatásra. A cukrászda tulajdonosai elmondták, hogy 48 fővel indultak a csökkentett munkaidős pályázaton és nyolc fővel oktatásfejlesztési programon.
Vágólapra másolva!

- mondta a kormányszóvivő a Facebookon megosztott videójában.

A Kemenes Cukrászda tulajdonosa elmondta, hogy a koronavírus okozta járvány miatt a korábbi heti öt nap termelés a felére csökkent, heti három napra és nem teljes nyolc órára napi szinten, hozzátéve, hogy ehhez igazodva fognak visszarendeződni.

Mi mindent visszaforgatunk a cégbe és azt hiszem, hogy büszkék lehetünk erre

- mondták.

Schanda Tamás elmondta, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a kormány

már több mint egymillió ember számára nyújt valamifajta segítséget, támogatást, hogy megvédjék és megőrizzék a munkahelyeket.

A bértámogatási program keretében 125 ezer ember jelentkezett már. Számukra akár havonta és egyénenként több mint 100 ezer forintos támogatást biztosítanak.

Szentkirályi Alexandra közölte, a kormány azon dolgozik, hogy minél több, a koronavírus- járvány miatt veszélybe került munkahelyet mentsen meg, és hogy minél több új munkahelyet hozzon létre.