A gazdaságvédelmi akcióterv már több mint egymillió embernek nyújt támogatást

2020.05.23. 19:45

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára meglátogatott egy cukrászdát, amely jelentkezett a munkahelyvédelmi bértámogatásra. A cukrászda tulajdonosai elmondták, hogy 48 fővel indultak a csökkentett munkaidős pályázaton és nyolc fővel oktatásfejlesztési programon.

Nagyon jó azt látni, hogy ezek a támogatások nem csak számok papíron, hanem itt emberek munkájáról és az ő családjaik megélhetéséről is szó van - mondta a kormányszóvivő a Facebookon megosztott videójában.

A Kemenes Cukrászda tulajdonosa elmondta, hogy a koronavírus okozta járvány miatt a korábbi heti öt nap termelés a felére csökkent, heti három napra és nem teljes nyolc órára napi szinten, hozzátéve, hogy ehhez igazodva fognak visszarendeződni. Mi mindent visszaforgatunk a cégbe és azt hiszem, hogy büszkék lehetünk erre - mondták.

Schanda Tamás elmondta, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv keretében a kormány már több mint egymillió ember számára nyújt valamifajta segítséget, támogatást, hogy megvédjék és megőrizzék a munkahelyeket. A bértámogatási program keretében 125 ezer ember jelentkezett már. Számukra akár havonta és egyénenként több mint 100 ezer forintos támogatást biztosítanak.

Szentkirályi Alexandra közölte, a kormány azon dolgozik, hogy minél több, a koronavírus- járvány miatt veszélybe került munkahelyet mentsen meg, és hogy minél több új munkahelyet hozzon létre.